Csavarhúzóval akarta megölni az anyját egy férfi Tapolcán

Vágólapra másolva!
Egy hajléktalanként elő férfi visszakéredzkedett az anyjához, aki naponta adott neki pénzt. A férfinek mindig kevés volt az összeg, ezért többször is halálosan megfenyegette az asszonyt.
Vágólapra másolva!

Az évek óta kábítószerekkel, nyugtatókon élő, munkanélküli férfinak idén februárban az anyja megengedte, hogy hozzá költözzön Tapolcára. Minden reggelen adott neki pár ezer forintot költőpénznek. A férfi kevesellte ezt a pénzt, többet akart, de az anyja nem adott neki, mert neki sem volt több.

A férfi egy hét alatt háromszor fenyegette meg az anyját a pénz miatt. Egy csavarhúzót vett a kezébe és azzal fenyegette, hogy átdöfi a torkán, ha nem ad neki pénzt.

Az anyja félelmében 3-6 ezer forintokat adott neki.

Az asszony végül megelégelte a fia viselkedését. Február 21-én odaadott neki egy nagyobb összeget és azt mondta neki, hogy menjen el és ne is jöjjön vissza többet. A férfi már másnap azzal hívta fel az anyját, hogy elfogyott a pénze, se cipője, se ruhája nincsen, mire az asszony még 5 ezer forintot adott neki.

Február 25-én az egyik budapesti rendőrségről hívták fel az asszonyt, hogy a fiát garázdaság miatt bevitték a kapitányságra, de szabadon fogják engedni.

Másnap már a fia hívta telefonon és megint pénzt kért. Az anyja pedig megint küldött neki 3 ezer forintot.

A férfi aznap délután visszament az anyjához és arra kérte, hogy engedje be a lakásba, de az asszony ezt nem tette meg, elmondta neki, hogy fél tőle.

Erre a férfi elővett egy csavarhúzót és megint halálosan megfenyegette az anyját, aki először a lépcsőházba, majd a közeli parkba menekült.

Ott két padon ülő nőtől kért segítséget, majd leült melléjük. A férfi, miközben üldözte az anyját, kirúgta a lépcsőház ajtajának üvegét. Még akkor is szidta, amikor a padhoz ért. Végül elfogták a rendőrök. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett rablással, zaklatással és garázdasággal gyanúsítanak. A bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés jogerős.