Egy cellába került a soroksári futónő gyilkosa és a Dózsa György úti gázoló

M. Richárd, M. Richárd tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, M. Richárd tárgyalás, 2019.09.19.
Vágólapra másolva!
Együtt raboskodik a soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó - tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd (42) és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter (43). A Blikk úgy tudja, hogy

remekül kijönnek egymással.

"Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában – számolt be a Blikknek dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje.

M. Richárd tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. szeptember 19-én Fotó: Polyák Attila - Origo

M. Richárd 2017-ben karambolozott a Dózsa György úton, A másik kocsiban ketten meghaltak. M. Richárd 140-nel hajtott jogosítvány nélkül. Első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték. A jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett volna, de annyi szabálysértést követett el, hogy börtönbe kellett vonulnia.

R. Szilveszter egy 2020. március 12-i tárgyaláson Fotó: Koncz Márton - Origo

R. Szilveszter a vád szerint 2013-ban brutális módon megölte Kardosné Gyurik Krisztinát. A gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörést az hozott, hogy a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A férfi tárgyalása jelenleg is tart.