Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bajkai István: Mindez teljesen szembemegy az önkormányzatiság eszméjével

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az erzsébetvárosi önkormányzat legutóbbi döntéséről, annak lehetetlenségéről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a napokban megjelent hírről,mely szerint az erzsébetvárosi önkormányzat azon kerületi vendéglátósoknak, akik teraszra kértek engedélyt, kiszámlázták a költségeket, annak ellenére,hogy a járványidőszakban nemhogy teraszok, de még vendéglátás sincsen. Mint kiemelte, ebben a helyzetben van egy jogi és egy önkormányzási, más szóval egy erkölcsi megközelítése. Ez utóbbi kapcsán azt jegyezte meg Bajkai István, egy önkormányzatnak pont az önkormányzatiság szellemében az a kötelessége, hogy az ott élőket, az ott működő vállalkozásokat, vállalkozókat segítse, szolgálja.

Egy településvezetésnek, a polgármesteri Hivatalnak pedig tudnia, ismernie kell a helyzetet, hogy éppen semmiféle vendégforgalom nincsen. Ebben a helyzetben egy terasz használati díjat kivetni, amikor semmilyen üzleti tevékenység nem folyik, az nem más, mint egyfajta sarcolás, egy lelketlen hozzáállás. Mint a képviselő kiemelte, egy ilyen lépés mögött nem áll semmiféle önkormányzati érdek, amikor az amúgy is nagy bajban levő vendéglátós adókat vetnek ki, ilyenkor egész egyszerűen nem illik adóztatni, akkor, ha ezt az önkormányzatiság szemszögéből nézi az ember.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről