Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bajkai István: A társadalom tagjai tudjanak különbséget tenni a jó és a rossz között

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Papp Lászlóra való emlékezésről, valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottsága munkájáról, annak fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke beszélt Papp László háromszoros olimpiai bajnok sportolóról, akire a szövetség a napokban fog megemlékezni. Mint elmondta, a világon, Magyarországon kevés olyan sportág van, amelyik elmondhatja, hogy van egy háromszoros olimpiai bajnok versenyzője, a magyar ökölvívás ilyen, hiszen 1948-ban Londonban középsúlyban,míg 1953-ben Helsinkiben, majd 1956-ban Melbourneben váltósúlyban lett bajnok Papp László.

Páratlan karriert futott be, a sportági szakszövetségnek meg kötelessége minden nagyságról megemlékezni, hiszen az elődök tisztelete, megbecsülése jelenti mindennek az alapját. Arról nem beszélve – tette hozzá, hogy Papp László az egész egyetemes ökölvívás ikonja, akire mindenkinek büszkének kell lenni. Egy olyan emberről van szó, aki először lett háromszoros olimpiai bajnok ebben a sportágban, ahol nagyon nehéz sokáig a csúcson megmaradni, ám mindeközben a nagy sikerek közepette is megmaradt egy szerény, alázatos, a munkát szerető embernek,aki a fiatalságért, az őt követő generációkért élt-halt. Sportolóként és emberként is páratlan volt.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről