Elmenekült Kistarcsáról a negyedik emeletről kizuhant Pannika keresztanyja

Csaknem három évvel a tragédia után lezárták a negyedikről kizuhant Pannika ügyét
Három évvel a halála után sem tudni, hogy miért zuhant ki a 3 éves kislány az ablakon
Vágólapra másolva!
Nem bírta tovább a fájdalmat, ezért elköltözött Kistarcsáról annak a 3 éves lánynak a keresztanyja, aki 2017-ben kizuhant a negyedik emeletről és meghalt – írja a Blikk. A gyerekre ő vigyázott aznap este, de hajnalban, még mielőtt a szülők hazaértek volna, el kellett indulnia dolgozni. Pannika egyedül maradt otthon, majd nem tudni, hogyan, kizuhant az egyik ablakon.
Vágólapra másolva!

Renáta, Pannika keresztanyja mindössze pár méterre lakott onnan, ahonnan a kislány meghalt. Amikor kilépett a kapun, mindig újraélte a tragédiát. Egy ideig abban bízott, hogy majd idővel múlik ez a fájdalom, de mostanra belátta, hogy csak akkor teheti túl magát a történteken, ha nem csak új környéket, de új várost is választ magának.

Én egy házzal laktam arrébb, így amikor csak kiléptem az ajtón, újra feltört belőlem minden fájdalom. A végén már úgy éreztem, hogy az az egyetlen megoldás, ha a fiammal és a párommal elköltözünk. Jelenleg jó messzire élünk Kistarcsától, talán így egyszer enyhül a fájdalom, amit érzek – üzente a nő az ügyvédjén keresztül a Blikknek.

Pannika Forrás: Blikk/Grnák László

A lap úgy tudja, hogy Pannika halála annyira megviselte, hogy rengeteget fogyott. Emellett azzal a gondolattal is küzdenie, hogy

az ügyészség ellene is vádat emelt kiskorú veszélyeztetése miatt, csakúgy, mint a szülők ellen.

Renáta állítása szerint a szülők tudtak arról, hogy előbb el kell indulnia dolgozni, mint ahogy ők hazaérnek, így egyedül lesz a 4 éves kislány otthon. A szülők ezt tagadták, később azonban az anya megbukott a hazugságvizsgálaton, vagyis ő tényleg tudott róla, hogy a gyereke egyedül lesz.

Ügyfelem az első perctől mondta, sőt, SMS üzenetekkel is tudta bizonyítani, hogy többször jelezte a szülőknek, konkrétan az anyának, hogy mikor kell elmenni a lakásból.

Nem tehetett mást, időre be kellett érnie a munkahelyére. Renáta nem fél a bírósági tárgyalástól, hiszen az eljárás alatt is végig igazat mondott. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy védencem magatartásával kimerítette a vádiratban foglalt tényállást. Ennek megítélése az ügyben eljáró bíróság feladata – mondta a lapnak Renáta ügyvédje, dr. Varga Zoltán.

Alkoholt találtak a kislány szervezetében

A gyerek szülei 2017 májusában éjszakai műszakban dolgoztak. Amikor a keresztanyja elindult dolgozni, megtörtént a tragédia.

Máig nem tudni, hogyan, de Pannika kizuhant a 4. emeleti lakás ablakán.

A negyedik emeletről zuhant ki a lakásban egyedül hagyott kicsi lány Forrás: Blikk/Grnák László

A betonon fekvő kislányra az apja talált rá, és egyből beszaladt vele a lakásba, ahol egy orvos szomszéd kezdte el újraéleszteni, miközben az anya hívta a mentőket.

De hiába kapott gyorsan segítséget és került kórházba, nem lehetett megmenteni az életét.

A szülők azzal védekeztek, nem tudtak arról, hogy a gyerekük egyedül marad otthon.

Az anya viszont megbukott a poligráfos vizsgálaton, vagyis hazudott, tudta, hogy Pannika egy ideig egyedül lesz. Amikor ez kiderült, a férfi elhagyta a nőt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kislány hogyan esett ki az. Több verzió is lehetséges. Egyedül is felmászhatott, de azt sem lehet kizárni, hogy valaki kilökte. A másik érdekes körülmény, hogy

alkoholt találtak a szervezetében, ami nem magyarázható az újraélesztéshez használt gyógyszerekkel.

Lehet, hogy valaki alkoholt öntött a cumisüvegébe, de akár egy nyitva hagyott üvegbe is beleihatott. Az ügyészség decemberben emelt vádat a szülők és a keresztanya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt.