Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar fejlesztésű koronavírus elleni vakcina 2022 második felére készülhet el

Kásler Miklós
Vágólapra másolva!
Az Nemzeti Oltóanyaggyárban előállított oltóanyagok garantálják majd a hazai ellátás biztonságát, ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól – mondta Kásler Miklós miniszter az EMMI közösségi oldalára feltöltött videójában.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós elmondta, hogy az oltóanyag-ellátási nehézségek megelőzésére, a magyar kormány döntése alapján 2017-ben megkezdődött a Nemzeti Oltóanyaggyár megvalósítása. A Nemzeti Oltóanyaggyárban előállított oltóanyagok garantálják majd a hazai ellátás biztonságát, ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól – tette hozzá.

A tárcavezető a videóban kifejtette: 2020 márciusában kezdeményezte a Covid-19 ellenes magyar vakcina kifejlesztését az EMMI háttérintézménye a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében.

– tette hozzá.

A miniszter közölte azt is: első lépést, a prototípus vakcina kifejlesztését pre-klinikai vizsgálatok követik, majd el kell végezni a humán klinikai vizsgálatokat is. Ezt követi az engedélyeztetési eljárás.

Ennek eredményessége esetén forgalomba lehet majd hozni a Covid-19 elleni vakcinát

– mondta.

A videó végén hangsúlyozta, hogy folyamatosan tájékoztatni fogja az embereket a kutatás szakmai eredményeiről.

A kormány korábbi jelzése alapján hazai koronavírus elleni vakcina várhatóan 2022 második felére készülhet el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről