Rendőrök lelövésével fenyegetőzött egy zalai szakács

Vágólapra másolva!
A járványügyi korlátozásokat megelégelő, a koronavírus miatt Ausztriában munkanélkülivé vált szakács ellen emeltek vádat Zalában, miután rendőrök és TEK-esek lelövésével fenyegetőzött. Erről tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán a médiát. 
Vágólapra másolva!

Pirger Csaba közölte, az 51 éves zalakarosi férfi Ausztriában dolgozott egy szálloda szakácsaként,

de a vírushelyzetben meghozott korlátozó intézkedések miatt november óta nem tud dolgozni, ezért nincs jövedelme.

Az anyagi tartalékait felélő férfi a feszültséget nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával igyekszik oldani, amivel azonban

- fogalmazott a szóvivő.

A férfi január 5-én hajnali fél háromkor azzal hívta fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy elege van a járványhelyzet miatti korlátozásokból, elfogyott a pénze,

ezért ezután minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a maroklőfegyverével.

A bejelentés tartalma, annak veszélyes fenyegető jellege miatt a rendőrök azonnal intézkedtek a férfi ellen, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, ezért eljárást indítottak ellene lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt.

A nyomozás során viszont kiderült, hogy nincs is fegyvere, a bejelentést részegen és elkeseredettségében tette meg, ezért a gyanúsítást módosították.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség hatóság büntetőeljárás alapjául szolgáló félrevezetése miatt emelt vádat a férfi ellen.