Elítélték a símaszkos, parókás rablót

Vágólapra másolva!
A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz; a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság 18 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 40 éves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül egy II. kerületi családi házhoz ment azért, hogy onnan értékeket szerezzen.

Magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére pedig símaszkot húzott.

Betört a házba, és összekészítette azt, amit el akart lopni. Ekkor érkezett haza az ott lakó férfi,

akit a támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és pénz átadására kényszerítette.

A sértett egymillió forintot adott át, aztán a rabló a pénzzel együtt távozott.

A támadó 2019. május 13-án délután ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, valamint újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő férfit, hogy adjon még pénzt. De ezúttal nem adott neki, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amitől a férfi megijedt és elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával 2019. május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és le is tartóztatták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival, mint többszörös visszaesővel szemben, fegyveresen elkövetett rablás,, személyi szabadság megsértése és 2 rendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a váddal egyezően és őt 18 év fegyházbüntetésre ítélte,

valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 1 millió forintos vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhébb minősítés megállapítása és a büntetés enyhítése céljából fellebbezzett. A férfi már börtönben ül más bűncselekmények miatt.