A baloldal tiltakozik az adócsökkentés ellen

WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelők tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nő és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászművész alkotása. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Azt mondják nincs pénz, de látjuk, hogy van. Autósmozira, kondiparkra, borfesztiválra, környezetkárosító papír határidőnaplóra, több mint 300 milliós propagandára, másfél milliós bírságra, haverok megbízására bőven futja - írta hétfői bejegyzésében Wintermantel Zsolt, a Fidesz újpesti választókerületi elnöke, aki az újpesti városvezetés teljesítményéről és a főváros által indított plakátháborúról írta le a gondolatait. 
Vágólapra másolva!

Wintermantel Zsolt írásában kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés sok-sok pénzért, óriásplakátok tucatjain hirdeti azt, hogy nincs pénze. "Plakátokon pénzügyi háborút hirdet, mint az óvodában, mikor a skacok cowboyosdit játszanak műanyag pisztolyokkal" - példázta a főváros hozzáállását.

Majd Újpest baloldali városvezetése példáján mutatta be, hogy hazugság a pénznélküliség. A fideszes politikus felháborodásának adott hangot, hogy Déri Tibor momentumos polgármester "siratja" az egyéni és a kisvállalkozók kormányzati megsegítését. "Az évi 300 millióból (nincs pénz!) működtetett Újpesti Média a címlapon hozza a bődületes hazugságokat, hisz az a pénz, amit Dériék siratnak, azt pont, hogy nem elveszik, hanem az embereknél, a vállalkozásoknál hagyják! Mert minek az önkormányzatnak pénz, ha a polgárai, vállalkozásai tönkremennek?!" - kommentálta.

- sorolta, mennyi mindenre van pénze az újpesti önkormányzatnak, miközben folyamatosan panaszkodnak.

Hozzátette, hogy a járvány miatti bezárások miatt csak a közétkeztetésen több mint százmilliót spórolt az önkormányzat. "És akkor hol van még a megtakarított rezsi, az elmaradt programok, rendezvények díja?!" - egészítette ki az előzőeket. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat számláin december elején több mint nyolcmilliárd forint volt. Azt is felhozta példaként, hogy a kormány tavaly, az alaptámogatásokon túl, közel félmilliárd forint plusz pénzt adott Újpestnek, többek között az SZTK és az intézményi konyhák fejlesztésére.

"A baloldal tiltakozik az adócsökkentés ellen! Elég beteg, de már meg sem lepődünk. Érdemi és hatékony munka helyett sírnak és sajnálják a vállalkozásoknál hagyott pénzt, azaz elvennék még ezt a segítséget is! Szégyen! Az Újpestiek ennél többet érdemelnek!" - összegzett.