A sikeres védekezés érdekében kell meghosszabbítani a veszélyhelyzetet

Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 március 20-án
Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 márcoius 20-án
Vágólapra másolva!
A gazdaság újraindítása és az eddig elért eredmények megvédése a célja annak, hogy újabb 90 nappal meghosszabbítsa a kormány a veszélyhelyzetet - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a veszélyhelyzeti törvény meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat expozéjában kedden az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

A második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, miközben Európa több országában harmadik hullám indult, ezért szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása - mondta Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy

június elejére Magyarország elérheti a 70 százalékos átoltottságot, így újra lehet indítani a gazdaságot.

Mindez pedig annak köszönhető, hogy a kormány több forrásból szerez oltóanyagot. Völner köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a járvány megfékezésében.

Völner Pál: A sikeres védekezést szolgálja a veszélyhelyzet meghosszabbítása Fotó: Szabó Gábor - Origo

Magyarországnak lépnie kell az emberéletek és a munkahelyek megvédése érdekében, ezért szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása" - mondta az államtitkár. Völner Pál közölte, hogy a gazdaság újraindítása érdekében léptek hatályba a korábbi kormányrendeletek a veszélyhelyzet meghosszabbítása idején, és így lesz ez a következő időszakban is.

Völner felszólította a baloldalt

Völner elmondta, hogy időközi választást és népszavazást azért nem lehet tartani a veszélyhelyzet idején, mert az személyes megjelenést igényelne. Az utóbbi aktus azonban nem szolgálná a járvány elleni védekezést – tette hozzá.

A veszélyhelyzet alatt a kormánynak valamikor órákra van szüksége a hatékony intézkedések meghozatalára, ezért is szükséges a hosszabbítás - mondta Hende Csaba, a Fidesz képviselője. Úgy látja, az első és a második hullámban jól sikerült a védekezés. Ha betartja mindenki a szabályokat, akkor újra lehet indítani a gazdaságot - tette hozzá. A benyújtott javaslat lehetőséget biztosít a kormánynak a gyors beavatkozásra. A reményeink alapján hamarosan rendelkezésre álló kellő vakcinamennyiség miatt jók a kilátásaink – vélte Hende.

Hende Csaba köszönetet mondott az embereknek, hogy betartották a szabályokat Fotó: Polyak Attila - Origo

A cél az emberek egészségének megvédése

Az Országgyűlés kedden a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdte tárgyalni. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tett javaslatot, hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.