Több száz, tartozással rendelkező céget vásárolt a bűnszervezet - videó

NAV cégfelvásárlás adótartozás bűnszervezet
Vágólapra másolva!
Több száz, milliárdos tartozással rendelkező céget vett át az a bűnszervezet, amelynek tagjaira a napokban csaptak le a hatóságok. A pénzügyi nyomozók 21 gyanúsítottat hallgattak ki, és több mint 260 cég átruházását vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Több száz, összesen milliárdos tartozással rendelkező céget vett át az a bűnszervezet, amit a munkatársaink a napokban összehangolt akcióban számoltak fel - írja közösségi oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az eladók azt hihették, megszabadultak adósságaiktól,

de a nyomozás bűncselekmények megalapozott gyanújával folyik.

A hatóság gyanúja szerint a bűnszervezet a társaságokat nem azért vette át, hogy azok gazdasági tevékenységét folytassa, a cégek egy részének eleve olyan adótartozása volt, aminél a NAV végrehajtási eljárásai sem vezettek eredményre.

A nyomozás adatai szerint az elkövetőket két ügyvéd is segítette.

21 gyanúsítottat hallgattak ki

– A pénzügyi nyomozók járőrök és információtechnológiai egységek támogatásával több mint harminc helyszínen kerestek bizonyítékokat, köztük a bűnszervezethez köthető irodákban, irattárban, a cégeket átvevők és eladók címein is – írják a bejegyzésben.

A posztból az is kiderül, hogy a nyomozók jelenleg

több mint kétszázhatvan cég átruházását vizsgálják,

a társaságoknak az átvétel időpontjában összesen több mint egymilliárd forint tartozása volt.

A pénzügyi nyomozók 21 gyanúsítottat hallgattak ki, akiket jellemzően költségvetési csalással, illetve közokirat-hamisítással gyanúsítanak.

– A banda tagjai a megalapozott gyanú szerint bűnszervezetben dolgoztak, ami a kiszabható büntetést duplájára emeli. A Kecskeméti Járási Ügyészség indítványa alapján a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – zárul a bejegyzés.