Több munkahelyi bölcsőde létrehozására lehet majd pályázni - videó

Így könnyítheted meg a bölcsődei beszoktatást
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra biztatja a munkaadókat, hogy működtessenek munkahelyi bölcsődéket. Novák Katalin szerdán a Facebook-oldalán bejelentette, az ilyen bölcsődék létrehozására több milliárd forintos összegű pályázatot írnak ki.
Vágólapra másolva!

A miniszter közölte, még az idén kiírják azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, melyeken keresztül támogatást adnak a munkahelyi bölcsődék létrehozásához. Ismertetése szerint

egy munkahelyi bölcsőde egy csoportjába legfeljebb hét gyermek járhat, ám egy nagyobb munkahelyen lehet akár több csoport is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Novák, mint mondta:

munkahelyi bölcsődéket nem olyan bonyolult létrehozni és működtetni, mint a hagyományos bölcsődéket, mert az előírások nem olyan szigorúak.

- mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Forrás: Facebook

Novák Katalin elmondta, Magyarországon a munkahelyi bölcsődék valamiért nem ismertek, nem elterjedtek, ezért az elmúlt években jelentősen emelték ezek támogatását.

Jelenleg a finanszírozásuk már hétszer nagyobb, mint négy évvel korábban.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter tájékoztatása szerint a munkahelyi bölcsődékre biztosított támogatás fajlagos összegét az elmúlt években több lépésben is emelték.

- közölte Novák Katalin a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyet itt is megnézhet: