Idős emberek gondozására szánt pénzt sikkasztott el egy férfi Debrecenben

Vágólapra másolva!
Két idős ember hozzátartozója több millió forintot fizetett a férfinak, hogy a rokonaik életük végéig apartmanokban élhessenek az otthonban. A féri azonban ezt a pénzt nem tette be a kasszába, hanem magára költötte.
Vágólapra másolva!

A férfi egy debreceni székhelyű, szociális szolgáltatásokkal foglalkozó egyesület egyik képviselőjeként egy Debrecenben működő gondozóházat irányított.

Az idősek gondozásáért a rokonok havi díjat fizettek, valamint arra is volt lehetőség, hogy külön pénzért önálló apartmanjuk legyen.

2018 októberében két idős ember hozzátartozója megállapodást kötött a férfival, miszerint 2.500.000, valamint 2.000.000 forintot adtak oda neki azért, hogy a rokonuk életük végéig apartmanban lakhasson.

A férfi ezt a pénzt nem fizette be az egyesület kasszájába, hanem magára költötte.

Ezek után a rokonok feljelentést tettek.

A férfi az egyesület létrehozásához szükséges dokumentumokat több helyen meghamisította, mások helyett és nevében írt alá papírokat, majd ezeket a hamis okiratokat egy ügyvédi irodán keresztül benyújtotta nyilvántartásba vétel érdekében az illetékes bírósághoz. Az ügyeket intéző ügyvéd nem tudta, hogy az iratok hamisak.

Az ügyészség két rendbeli nagyobb értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbünre.