Méltatlan a köz szolgálatára a főpolgármester tanácsadója

Vágólapra másolva!
Méltatlanná vált a köz szolgálatára Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója, aki korábban gyerekek megkeresztelésének betiltásáról beszélt - mondta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője kedd reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Láng Zsolt szerint a főpolgármester környezetvédelmi tanácsadója a kijelentésével megbántott minden keresztény hitét élő családot és szülőt. "Hagyományainkra, keresztény életmódunkra sértő azon kijelentése, amelyben azzal vádolja a gyermekeiket megkeresztelőket, hogy ezzel a gyermekek jogait tiporják" - fogalmazott.

"Ez egy nagyon szerencsétlen kijelentés volt a főpolgármester környezetvédelmi tanácsadójától, de ezen meg sem lepődtünk. Az elmúlt időszakban bizonyos kérdésekben a feje tetejére állt a világ, és pont azok, akik magukat liberálisnak, elfogadónak titulálják, és folyamatosan e mögé az álca mögé bújnak, a leginkább kirekesztőek és megbélyegzőek" - kommentálta a kormánypárti politikus.

Forrás: Facebook

Azt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester figyelmeztetésben részesítette beosztottját, "viszonylagos gyors és nyegle elhatárolódásnak" nevezte. "Ebben az esetben az illető kijelentései méltatlanná teszik őt arra, hogy a közt szolgálja" - fogalmazott Láng Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője úgy látja, a magukat liberálisnak hirdetők kezdenek a többséggel szemben egy teljesen intoleráns magatartást felvenni, és egyre agresszívebben támadnak mindenki mást, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, vagy nem olyan hite van, mint nekik.

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, Békés Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek megkeresztelését. "Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?" - írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom című blogján. A húszas éveit taposó fiatalember Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a főpolgármesteri hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán.