Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely keresztényellenes szakértője újabb provokációjával dicsekedett – videó

Békés Gáspár
Budapest, 2017. április 4. Békés Gáspár, a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én. A módosítás értelmében a jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Békés Gáspár, Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályán. Korábban több alkalommal is arról értekezett, hogy jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja valamelyik egyháznak. Nyíltan kijelentette, hogy ő betiltaná a gyerekkorban történő keresztelést. Egy most előkerült felvétel alapján pedig a Gellért-hegyi kereszt világítását az LMBTQ-lobbi színeire, azaz szivárványszínűre színezte.
Vágólapra másolva!

A Vasárnap.hu keresztény hírportál birtokába került egy olyan hangfelvétel, amin Karácsony Gergely környezetügyi szakértője, Békés Gáspár azzal henceg, hogy

szivárványszínnel színezte meg a Gellért-hegyi keresztet.

Békés Gáspár Forrás: youtube.com/ATV Magyarország

Békés Gáspár tavaly decemberben (ekkor már a Karácsony Gergely által irányított Főpolgármesteri Hivatalban dolgozott) újságolta büszkén egy online műsor felvétele előtt (melynek témája a „Nemiség és keresztény fundamentalizmus" volt) Perintfalvi Rita feminista teológusnak, hogy a beszélgetésben szintén részt vevő Waldmann Tamással, a Magyar Ateista Társaság elnökével hogyan cselekedtek korábban.

– hangzik el a felvételen Karácsony környezetügyi szakértője szájából, amire Perintfalvi Rita nevetgélve kérdez vissza.

Ezt követően Békés Gáspár egy kicsit részletesebben is beszél:

Köztudott, hogy a szivárványszínű szimbólumokat az LMBTQ-lobbi tekinti a sajátjának.

LMBTQ-felvonulás Budapesten, 2013-ban Fotó: Hajdú D. András - Origo

A beszélgetés hátralévő részében arról folytatnak eszmecserét, hogy vajon milyen reakciók érkeznének egy ilyen cselekedetre. Waldmann Tamás szerint a jobboldaliak és a keresztények a genderpropaganda káros hatásaira hivatkozva ítélnék el, ha megint szivárványszínnel világítanák meg a Gellért-hegy keresztjét.

Békés erre úgy reagál:

A neomarxista gyökerű, latin-amerikai eredetű felszabadítás teológiáját képviselő Perintfalvinak tetszik a felvetés, sőt egyet is ért vele:

Majd arról beszél, hogy a jobboldal ezt vallásgyalázásnak tartaná, de ő nem ért egyet velük.

Az ateista aktivista Békés és a feminista teológus Perintfalvi végül olyannyira egy hullámhosszra kerülnek, hogy még abban is egyetértenek, hogy a Bibliából bármit, és annak ellenkezőjét is ki lehet olvasni.

A felvétel alább hallgatható meg:

Ahogy az Origo arról vasárnap beszámolt, Békés Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyerekek megkeresztelését.

- írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom című blogján.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője kedd reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Békésnek az első keresztényellenes megnyilvánulására a következőképpen reagált:

Láng hozzátette:

Késő délután egyébként az ATV arról számolt be, hogy a Városháza a sokadik botrány után elküldte Békés Gáspárt.

Békés Gáspár korábban Soros György budapesti egyetemén, a CEU-n tanult.

A SOROS-EGYETEM 2017. ÁPRILIS 4-ÉN, A FŐVÁROSBAN RENDEZETT EGY TÜNTETÉST A FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA ELLEN, AMIN FELSZÓLALT BÉKÉS IS.

Békés Gáspár 2017. április 4-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről