Hogyan lett Gyurcsány Ferenc a történelmi bukást követően újra a baloldal vezetője?

Gyurcsány Ferenc; Lendvai Ildikó; Bajnai Gordon CSELEKVÉS FOGLALKOZÁS FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG FOGLALKOZÁSA SZEMÉLY gratulál kézfogás miniszterelnök politikus rendezvény Budapest, 2009. április 5.
Gyurcsány Ferenc leköszö
Budapest, 2009. április 5. Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök, a szavazatszámláló bizottság elnöke (j) gratulál a két megválasztottnak, miután bejelentette, hogy Bajnai Gordont (k) hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé, míg Lendvai Ildikót az MSZP elnökévé választotta a párt rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet munkatársai cikksorozatban mutatják be, hogy miként lehet ismét Gyurcsány Ferenc a baloldali összefogás vezetője korábbi történelmi bukását követően.
Vágólapra másolva!

Azt írja a lap, hogy ehhez négy dologra bizonyosan szüksége volt Gyurcsány Ferencnek: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy, a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra.

Szóba kerül Szilvásy György és Bajnai Gordon is, vagy a KISZ, ahova Gyurcsány húszéves korában lépett be, majd lett titkár a szervezetben. A lap ír egy mai áron számolva több száz millió forintos észak-koreai "politikai misszióról" is.

Nem sokkal később a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség alelnöke lett, melyet azonban otthagyott hamar, mert

- idézi Gyurcsány Ferencet a lap.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán lehet elolvasni.