DNS-e buktatta le azt a férfit, aki évekkel ezelőtt megkötözött és kirabolt egy nyugdíjast

Vágólapra másolva!
Az ügyészség csoportos rablás miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki társaival együtt még 2013-ban megkötözött és kirabolt egy 80 éves asszonyt Egerben.
Vágólapra másolva!

A férfi 2013 november 7-én két, maszkot és kesztyűt vilselő társával együtt tört rá egri házában egy idős asszonyra.

A férfi feladata az volt, hogy figyelje az udvart és az utcát, amíg társai bejutnak a házba.

Hogy leküzdje az idős nő ellenállását, a férfi megragadta, és letépte az előszoba ablakán lévő redőny gurtniját, amire így a tenyeréről DNS került.

Társai ezzel kötözték meg az idős nőt, aztán a száját is betömték.

Átkutatták a házat, ahonnan ékszereket, pénzt és egy vérnyomásmérőt vittek magukkal. Összesen 22 ezer forintot érő zsákmánnyal távoztak a helyszínről.

A férfi két társát a bejelentés után hamar elfogták és bíró elé állították. 2016 januárjában tíz, illetve hét évi fegyházbüntetést kaptak.

A harmadik férfit viszont nem tudták azonosítani, hiába volt a DNS-e a redőnyhúzón. Korábban ugyanis

a jogszabályok nem tették lehetővé a talált DNS összevetését a nyilvántartásban szereplő mintákkal. Idővel ez az akadály elhárult,

és összehasonlíthatták a mintákat.

Megállapították, hogy az évekkel ezelőtt lefoglalt zsinóron kinek a DNS-e található.

Ennek eredményeként az ügyészség vádat emelt a harmadik férfi ellen, aki frissen szabadult egy korábbi büntetéséből. A különös visszaeső férfi a nyomozás során

még a bizonyítékok ellenére sem tett vallomást.

Az Egri Járási Ügyészség 6 év fegyházat és ugyanennyi közügyektől eltiltást javasolt vele szemben, emellett a negyedmilliós bűnügyi költség megfizetését is abban az esetben, ha a férfi az előkészítő ülésén változtat az álláspontján, és beismeri a bűnösségét, amivel lemond a tárgyalásról.