Újabb ingatlanmutyit sejt a Fidesz a DK-s vezetésű Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter és a baloldal kénye-kedve szerint osztogatja az ingatlanokat a baloldali érdekeltségeknek és tapos át mindenkin, aki nem illeszkedik a nemzetellenes világképébe - így kommentálta az erzsébetvárosi Fidesz hétfői közleményében, hogy az előző városvezetés által felújított művelődési ház bérleti jogát egy baloldali pártiskola nyerte el. A nagyobbik kormánypárt kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés annak ellenére hozta ki őket győztesként, hogy a három jelentkező közül a legrosszabb ajánlatot tették. Éppen ezért úgy látják, hogy a pályázat csak színjáték volt, annak nyertese már jó előre el volt döntve.
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter januárban záratta be a Wesselényi utca 17. szám alatti Erzsébetváros művelődési házát, ami után az egész épületet bérbe adta. Döntését azzal indokolta, hogy az önkormányzatnak bevételre van szüksége. Mint a Fidesz közleményében kiemelte, a pályázat kiírása és értékelése zártan történt, abba - a korábbi fideszes vezetésű önkormányzat íratlan szabályaitól eltérően - nemcsak a fideszes képviselőket nem vonták be, hanem a képviselő-testület tagjait is kihagyták a döntéshozatalból. Úgy, hogy a pályázat eredményének kihirdetése előtt egy nappal képviselő-testületi egyeztetést tartott a polgármester. A Fidesz azt is felháborítónak tartja, hogy "a döntés és a bíráló bizottság kiválasztása is a DK-s érdekeket képviselte".

Az épület bérbevételére összesen három pályázatot nyújtottak be. A napokban megtörtént ezeknek a kiértékelése, végül a Milestone Consulting Kft. nyert. A nagyobbik kormánypárt szerint több szabálytalanság is felmerült a pályázattal kapcsolatban, aminek "önmagában véve a Milestone Consulting Kft. pályázatának értékelhetetlenségét kellett volna maga után vonnia."

- kommentálták a fejleményeket, külön kiemelve, hogy a nyertes a legkisebb bérleti díjat ajánlotta az épületért.

Niedermüller Péter Forrás: Facebook

Meglátásuk szerint ez ellentmond a baloldali polgármester korábbi kijelentéseinek, amellyel a művelődési ház megszüntetését anyagi okokkal indokolta. "Míg a Milestone Consulting a minimum bérleti díjat, 2.565.760 forintot ajánlott az épületért, addig a Magyar Zsidó Közösségi Médiáért Alapítvány 3.700.096 forintot adott meg az épület bérleti díjaként. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat a 15 éves időtartamra vetítve hozzávetőlegesen 200 millió forinttól esik el" - összegeztek. A Fidesz szerint az is problémás, hogy a nyertes az oktatási tevékenység mellett vendéglátó tevékenységet is folytatni kíván az épületben, amit a pályázati felhívás egyértelműen kizár, így ki sem lehetett volna hirdetni a Milestone-t a pályázat győzteseként.

Mint a nagyobbik kormánypárt erzsébetvárosi csoportja megjegyzi, a Milestone Intézet szorosan együttműködik a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal, több oktatót is a CEU-tól "igazoltak". Külön kiemelték Léderer Dánielt, akinek közvetlen rokona az a Léderer Sándor, aki a kétezres évek elején a Városligetben álló Regnum Marianum templom helyén álló emlékkeresztet kivágta és vörös csillagot rajzolt az emlékműre, mostanában pedig a K-Monitor nevű szélsőségesen baloldali revolveroldal munkatársa, valamint Greskovits Györgyöt, Balogh Samu, főpolgármesteri kabinetfőnök jó barátját.

- fogalmaztak. "Nem számítanak a kultúrházból kiebrudalt civilek, a Molnár Antal Zeneiskola diákjai, Európa egyetlen zsidó televíziója, Erzsébetváros kultúrháza és a 100 Tagú Cigányzenekar sem, ha arról van szó, hogy haveroknak oda kell adni egy ingatlant és egy kormányellenes, globalista erőket szolgáló pártiskolát hozzon létre Erzsébetváros kulturális központja helyén. Ha a hatalom megszerzéséről van szó, akkor Niedermüller Péternek és baloldali anarchista csapatának az sem számít, hogy százmilliós károkat okozzanak a kerületnek" - zárták közleményüket.