Életfogytiglant kapott a brutális kegyetlenséggel megölt oroszlányi Elizabet gyilkosa

Vágólapra másolva!
A torkától a hasáig felvágta és többször meg is szúrta 37 éves áldozatát az a férfi, akit az utcán ismert meg az oroszlányi gyilkosság áldozata. A nő felvitte a lakásba a gyilkosát, ahol szívességből lakhatott, itt támadta meg a férfi. Elizabet édesanyja vérfürdőben talált lányát szellemi fogyatékosnak és analfabétának írta le egy korábbi interjúban. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nemrég vádat emelt a letartóztatott férfival szemben, a Tatabányai Törvényszék pedig ma meghozta az ítéletet. 
Vágólapra másolva!

Reggel az éjszakai műszakból hazatérő házigazda talált rá a nő holttestére.

Kiderült, hogy az áldozat védekezett, mert a körme alatt bőrmaradványokat találtak a bűnügyi technikusok, amiből DNS-mintát vettek.

Oroszlányban mindenki ismerte Elizabetet, gyakran megfordult a szálló előtt.

mondta korábban egy hajléktalan férfi.

A vádirat szerint 2019. december 30-án 15 óra 30 perc körül találkozott egy oroszlányi italbolt előtt a gyilkos és az áldozat. A férfi ismerte a nőt, tudta, hogy alapvetően hajléktalan, bár élete utolsó napján volt fedél a feje felett, mert szívességből ott lakhatott egy férfinál. A gyilkos és az áldozat bement a boltba. Vizet és alkoholt vettek, majd felmentek a lakásba, ahol beszélgetni és inni kezdtek. Egyszer csak, egyelőre ismeretlen okból,

a férfi felkapott két konyhakést, és tizenhétszer nagyon erősen mellkason és hason szúrta a nőt. Kétszer a nyakát is elmetszette.

18 óra felé távozott a lakásból.

Az áldozat pár perccel a támadás után meghalt.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint halálának közvetlen oka vérzéses sokk volt, amelyhez a tüdő, a máj, valamint a nyaki erek sérülése vezetett.

Az ügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit, azzal, hogy legkorábban huszonöt év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a vádlott letartóztatását az ügyészség indítványa alapján fenntartotta, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.