Három ember életét mentette meg szervdonorként a szombathelyi ötgyerekes anya

Vágólapra másolva!
Otthon, a számítógép előtt ülve lett rosszul az a szombathelyi ötgyerekes anya, aki két nap alatt belehalt az agyvérzésbe. Mivel a létfontosságú szervekért felelő terület sérült, a nőt nem lehetett megoperálni. Férje teljesítette az asszony kérését, és felajánlotta a szerveit. Ezzel eddig három embert mentett meg.
Vágólapra másolva!

A 42 éves nő egyik pillanatról a másikra lett rosszul otthonában. A férjével beszélgetett a számítógép előtt ülve, amikor lefordult a székről, majd lebénult a jobb oldala. Nem tudott beszélni, levegőt is nehezen vett. A kórházban derült ki, hogy a nőnek agyvérzése volt - foglalta össze az asszony férje a Blikknek.

"A koronavírus miatt nem mehettem be hozzá, így telefonon érdeklődtem.

Elsötétült körülöttem a szoba" - folytatta a férj.

A kórházba szállítását követő napon a nőnél beállt az agyhalál. A gyerekek már nem láthatták anyjukat, mert a férfi meg akarta kímélni őket a látványtól.

Büszke vagyok a feleségemre, aki életeket adott a halálában" - mesélte tovább a lapnak.

A férfi szerint a gyerekek, Renáta (13), Noémi (9), Kristóf (7) és Zsoltika (5) egyelőre tartják magukat. Sokat beszélgetnek édesanyjukról, a tragédiáról.

A gyerekek előtt egyébként nem titkolózom, elmondtam nekik, hogy anya meghalt, most már a fény országában van, onnan segít nekünk, szeressük őt továbbra is, mert velünk van, vigyáz ránk. Így könnyebb nekik feldolgozni a történteket."

A család nem maradt teljesen magára, a szombathelyiek egy emberként segítenek rajtuk. Mások támogatását is szívesen várják, a Blikk cikkében az erre a célre nyitott számlaszámot is megtalálják.