Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Edényeket ígért ajándékba, vitte a készpénzt és az ékszereket

csaló Józsefváros
Vágólapra másolva!
Csalással gyanúsítják a VIII. kerületi rendőrök azt a férfit, aki két nőtől csalt ki pénzt, mondván ajándékba adna nekik egy drága edénykészletet. A férfi végül feladta magát, és az elcsalt pénzt is visszavitte.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló adatok szerint a román állampolgár tavaly június 5-én Józsefvárosban azzal szólított le egy idős asszonyt, hogy ajándékba adna egy drága edénykészletet, amit nem tud felvinni a repülőre. Az elkövető hazakísérte a nőt, aki végül aranyékszereket és 100 ezer forintot adott az állítólagos ajándékért – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint ugyanez a férfi idén február 2-án edénykészletet és ágyneműt ígért az utcán egy másik asszonynak a VIII. kerületben. A nő lakásán 250 eurót és 32 ezer forintot adott át a férfinak. Ő azonban ennyivel nem elégedett meg: látta, hogy a sértett honnan veszi elő pénzét,

a dobozból kikapott egy köteg bankjegyet

és elfutott.

Feladta magát

A józsefvárosi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, aki az ellene kiadott elfogatóparancs hatására február 11-én feladta magát a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A férfit kétrendbeli csalás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki - olvasható a közleményben.

A gyanúsított behozta a második áldozatától eltulajdonított pénzt,

amit a rendőrök február 16-án visszaadtak a megkárosított asszonynak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről