A közmunkaprogram sikere

Vágólapra másolva!
Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár tette közzé közösségi oldalán a következő történetet.
Vágólapra másolva!

Egyszer volt, hol nem volt... A tarpai Mező Rudolf filmje kezdődhetne így is. Pedig ebben a történetben a közmunkásból lett vállalkozó sorsa nagyon is valóságos.

❎ Persze, mint mindennek a politikában, ennek a sztorinak is van olyan része, amelynek nem sok köze van a realitáshoz. Baloldali elemzők például úgy dobálóznak drámai szavakkal és számokkal, hogy a hangzatos címeket lejjebb görgetve maguk is bevallják, hogy nem tényekre, csak becslésekre alapoznak.
✅ Elemzőirodák helyett ezért Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselővel a Szécsi Szabolcs vezette Tarpára látogattam.
▶️ "Bementem és azt mondtam, nekem ne segélyt, ne pénzt adjanak, hanem munkát!" Mező Rudolf
▶️ "Évekkel ezelőtt volt olyan, amikor több, mint 300 közmunkás dolgozott a településen, mára már sokan az elsődleges munkaerőpiacon dolgoznak." Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere
▶️ "Amikor elkezdtük 2010-ben a közmunkaprogramot, az volt a célja, hogy minél több ember kerüljön az elsődleges munkaerőpiacra. A közmunkásból lett tarpai vállalkozó esete nem példanélküli a választókerületemben." Dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő
✅ Mi abban a politikában hiszünk, amely nem csupán halat ad, hanem halászni is tanít. Vagyis nem segélyekre, hanem az esélyekre és a lehetőségekre épít.
Íme egy történet Tarpáról, egy közmunkásból lett vállalkozóról, és az erős közösségekre és a lehetőségekre építő politikáról!
#csakegyütt