Drog miatt halt meg egy öt hónapos kislány Szeged mellett

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy férfi ellen, akinek hanyagsága miatt 2018-ban amfetaminmérgezésben meghalt élettársának öt hónapos csecsemője. Erről tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn a médiát.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi élettársa kamasz kora óta kábítószerezett. A nő harmadik terhessége idejére felfüggesztette a droghasználatot. A gyerek két hónapos kora után viszont felhagyott az anyatejes táplálással,

és újra droghoz nyúlt, a kábítószert pedig az élettársától kapta.

A pár 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal, ahová drogot is magukkal vittek. Délután a férfi és az élettársa a por állagú, amfetamintartalmú kábítószert figyelmetlenségből olyan helyen hagyta,

hogy a drog az öt hónapos csecsemő szájába és szervezetébe került.

A kislány hamar elaludt. Pár óra múlva sírva felébredt. Az amfetaminhatás alatt álló férfi és az élettársa visszaaltatta.

A csecsemő valamivel éjfél előtt halt meg, a kábítószer miatt kialakult légzési elégtelenség miatt.

Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyerek nem lélegzik, mentőt hívtak, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

- tudatta Szanka Ferenc csoportvezető ügyész. A férfit pedig gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolják.