Forró olajjal teli palacsintasütőt rántott magára egy egyéves kisgyerek

Gondolnád? 6 szokás, amelyek ugyanolyan károsak, mint a dohányzás dr.life gáztűzhely
Vágólapra másolva!
Anyja vacsorát készített, a tűzhelyről rántotta le a gyerek. A testének harmada összeégett.
Vágólapra másolva!

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat az ellen az anya ellen, aki a gáztűzhelyen hagyta a forró olajjal tele palacsintasütőt, amelyet a kisgyerek hirtelen magára rántott - írja szerdai közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A gáztűzhelyen hagyta a forró olajjal teli palacsintasütőt az anya (Illusztráció) Forrás: Dreamstime

Magára rántotta a palacsintasütőt

A közleményük szerint a nő 2019. október 12-én, délután az egyik Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen lévő családi ház konyhájában vacsorát készített. A palacsintasütőben már kisütötte a húst, azonban a forró olajjal teli sütőt a gáztűzhely bal oldali első égője fölé tette kihűlni. Bár a vádlotton kívül az édesanyja is a konyhában tartózkodott, mindketten háttal álltak a gáztűzhelynek.

Ekkor hirtelen beszaladt a konyhába a vádlott 13 hónapos gyereke, és a gáztűzhelyen hagyott palacsintasütőt magára rántotta, így

az abban lévő forró olaj ráborult a fejére és a mellkasára

– írják a közleményben.

A sérült gyereket a nagymama azonnal elsősegélyben részesítette, a vádlott pedig rögtön mentőt hívott a gyerekhez, aki ezután hosszú kórházi kezelésben részesült, több műtéten is átesett.

A testének harminc százaléka megégett

Az ügyészség azt írja, hogy a kisgyermek testfelületének közel 30 százalékán keletkeztek II., III. fokú égési sérülések, amelyek életveszélyesek voltak, illetve

maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az anya ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje – olvasható a közleményben.