8 millió forintot fizetett ki másfél hónap alatt László Imre egy DK-s párttársának

Vágólapra másolva!
A XI. kerületi DK-s polgármester, László Imre kabinetfőnökként alkalmazta párttársát, Lakos Imrét, miután az nem került be a kéviselőtestületbe - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Másfél hónap alatt több mint nyolcmillió forintot keresett az ellenzéki vezetésű újbudai önkormányzaton az egykori SZDSZ-es, jelenleg DK-s Lakos Imre – írta a Sétáló Budapest Facebook-oldal. Lakos, aki a Demokratikus Koalíció XI. kerületi alapszervezeti vezetője a párt listájának második helyén indult 2019-ben az önkormányzati választáson, de nem sikerült mandátumot szereznie a képviselő-testületben.

Végül mégis hatalmas összeget keresett, László Imre DK-s polgármester ugyanis másfél hónapig kabinetvezetőként alkalmazta párttársát, amivel Lakos nyolcmillió forintot keresett.

„Keresztülnyomott egy korrupciós ügyet"

2019 decemberében Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő követelte Lakos eltávolítását a kabinetfőnöki pozícióból. Novák szerint Lakos Imre „keresztülnyomott az önkormányzat gazdasági bizottságán egy kisebb korrupciós ügyet", és bejelentette, hogy pártja hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Emlékeztetett: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért „juthat ingatlanhoz" egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója. Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására" elálltak – mondta Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon".

Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, „az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző" lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetfőnökké nevezte ki őt.

A Mandiner cikke itt olvasható.