Házak teteje, erkélyek és egy étterem is kigyulladt tűzijátékok miatt

Vágólapra másolva!
Az év utolsó napján 125 segélyhívást kaptak a katasztrófavédők, a tűzoltókat 29 tűzhöz és 58 műszaki mentéshez riasztották. A szigorítások miatt idén kevesebb tűzeset történt tűzijátékok miatt, összesen kilenc ilyen volt: vidéken családi házak teteje, Budapesten pedig társasházak erkélye égett.
Vágólapra másolva!

Tűzijáték miatt gyulladt ki egy szeméttároló Szegeden, Mátészalkán pedig egy felújítás alatt álló étteremben keletkezett tűz emiatt.

A tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet, és két gázpalackot hoztak ki az étteremből.

Szintén tűzijáték miatt égett Budapesten a VIII. kerületben egy társasház erkélye, a III. kerületben pedig tűzijátékos dobozok izzottak egy iskola udvarán.

A VI. kerületben egy társasház hatodik emeleti erkélyén égett egy napellenző.

Felsőzsolcán egy ponyvaszerkezetű garázs gyulladt ki, Tiszaalpáron egy családi ház teteje égett a tűzijátékok miatt. Dunaharasztiban leégett egy ház teteje, és a szomszéd telken álló kocsi, illetve a két ház közötti kerítés is megégett. Gerdén nyolcvan négyzetméteren égett egy ház teteje. A tűzoltók megbontották a födémet, hogy el tudják oltani a tűzijáték okozta tüzet.

Budapesten, a III. kerületben egy csillagszóró miatt gyulladt ki egy társasházi lakás. Bár a tüzet eloltották, a lakás berendezése teljesen leégett, ezért lakhatatlanná vált.

A három lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Újév napján két embert találtak eszméletlenül szén-monoxid-mérgezés miatt Pannonhalmán, egyikük meg is halt. Csorváson szintén szén-monoxid miatt lett rosszul három ember.

A tűzoltók a gázkazán mellett rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki.