Az ország több megyéjében is fogtak el migránsokat és embercsempészeket

Vágólapra másolva!
Mivel a migránsok egyike sem tudott hiteles iratokat felmutatni, a rendőrök visszakísérték öket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészek ellen pedig eljárás indult.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök összesen 33 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között összesen 13 migránst tartóztattak fel Tataháza és Tompa területén, melyek között szírek és afgánok is voltak.

17 óra 30 perc és január 13-án 5 óra 30 perc között pedig összesen 23 migránst tartóztattak fel Bácsszentgyörgy, Gara, Tompa és Katymár közigazgatási területén, akik szíreknek és afgánoknak vallották magukat.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 11 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Négy esetben összesen nyolc migránst tartóztattak fel Röszke, Kiszombor és Szeged területén, emellett a Röszke autópálya-határátkelőhelyen, akik szírnek, marokkóinak, algériainak és afgánnak vallották magukat.

A rendőrök ezen kívül néhány perccel 7 óra előtt három migránst fogtak el Csanádpalotán, köztük kettő kameruninak, míg társuk ghánainak vallotta magát. A rendőrök a férfiakat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre vitték, majd kihallgatásukat követően átadták őket a román rendőröknek.

A Vas megyei rendőrök egy embercsempésszel és öt migránssal szemben intézkedtek 24 óra alatt.

17 óra 30 perckor egy embercsempészt fogtak el, aki öt migránst szállított autóval Vas megyében. Az M86-os autóúton, Vámoscsalád térségében állítottak meg egy svájci rendszámú autót, amelyet egy bosznia-hercegovinai férfi vezetett. A kocsiban öt szír férfi is utazott.

A sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészet miatt büntetőeljárás indult ellene.

Forrás: Police.hu

A XI. kerületi rendőrök január 12-én 2 óra körül Budapest a Budaörsi úton 2 szír férfit igazoltattak, akik taxival akartak utazni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök elfogták és a eendőrkapitányságra vitték őket.

Pest megyében ezenkívül embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az illegális határátlépésben,

21 óra 45 perc körül az M0 autóút Annahegyi pihenőnél állítottak meg a szerb autót, melyben a sofőrön kívül 9 pakisztáni, és 3 indiai migráns utazott.

A rendőrök a szerb sofőrrel együtt elfogták és az Érdi Rendőrkapitányságra vitték őket.