Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A politikusok és a civil szervezetek társadalmi felelőssége

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a járvány elleni küzdelemről, a közéleti szereplők felelősségéről beszélt.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint az politikusoknak, vezetőknek is van egy komoly társadalmi felelőssége a koronavírus elleni küzdelemben, ami megmutatkozik abban, hogy be kell oltassák magukat, de természetesen csak akkor, amikor az oltási rendnek megfelelően sorra kerülnek.

Hozzátette, szerencsére a vakcina melletti kiállásban a civilé szervezetek is elvégzik a feladatukat, de a kormányzat is erre kéri őket. de az is igaz, hogy az idei pályázatok közül, amelyeket a szervezetek adtak be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA), nagyon sok foglalkozik a járvánnyal. Mindezek mellett 2021-től egy új támogatási időszak következik be az egyedi támogatások ügyében is – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökséghez benyújtandó kérések közül azokat szeretnék előnybe részesíteni, amelyek szintén a járvánnyal foglalkoznak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről