Gyorsított eljárásban állhatott bíróság elé két részeg sofőr

Vágólapra másolva!
A Kecskeméti Járási Ügyészség két ügyben január 19-én gyorsított eljárásban bíróság elé állított két férfit, akik január 16-án Lajosmizsén, illetve Kecskeméten részegen vezettek autót. Egyikük utasokat vitt, a másik vádlott balesetet okozott.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi január 16-án délután Kecskeméten

jogosítvány nélkül, részegen vezette ismerőse autóját, amikor igazoltatták a rendőrök. Az ismerős ráadásul nem is engedte meg neki,

hogy kölcsönvegye a kocsit. A férfi három utast is magával vitt.

Ugyanezen a napon délután Lajosmizsén vezetett részégen autót, amivel utánfutót is vontatott.

Későn vette észre, hogy az előtte haladó autó forgalmi okból lassít és megáll. A férfi fékezett, mégis nekiütközött az előtte lévő autónak.

A kecskeméti rendőrök mindkét sofőrt őrizetbe vették és kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek, és mindkettejüket

gyorsított eljrásban állították bíróság elé. Mindkét férfinak felelnie kellett részeg vezetés miatt, a kecskemétinek ezenkívül autólopás miatt is.

Az ügyészség két férfit még az őrizet ideje alatt január 19-én állította bíróság elé. A kecskeméti ügy büntetett előéletű vádlottját a bíróság másfél év felfüggesztett börtönre ítélte, emellett 2 évre eltiltotta a vezetéstől. A lajosmizsei sofőrt a bíró 200 ezer forint pénzbüntetés kifizetésére és 1 év 4 hónap, „B" kategóriára korlátozott vezetéstől eltiltásra ítélte.

A kecskeméti ittas vezető ügyében az ítélet jogerős, de a lajosmizsei ügyben az ügyvéd enyhítésért, míg az ügyész magasabb összegű pénzbüntetés és hosszabb időre szóló, teljes körű közúti vezetéstől eltiltás kiszabása miatt fellebbezett - írja az Ügyészség oldala.