Rendőrök ébresztették az érdi tolvajokat - videó

Érd, tolvaj, rajtaütés
Vágólapra másolva!
Álmukból ébresztették fel a rendőrök azt a három tolvajt, akik egy Érden parkoló autóból és egy helyi ház udvaráról több dolgot is elloptak. Egyiküknek, egy 18 éves férfinak az volt a szerepe, hogy egérutat biztosítson, ezért ő mindig az autójában várta, hogy a többiek végezzenek a fosztogatással.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleményében azt írja, hogy a 18 éves férfira, a 30 éves nőre és 26 éves női társukra január 12-én reggel, otthonukban csaptak le a rendőrök. Még mindannyian aludtak, de

a fiatalabbik nőnek volt arra ideje, hogy elrejtőzzön a szekrényben.

Így akart megmenekülni a rendőrök elől.

A háromfős bandát két lopással gyanúsítják. Egyik alkalommal a 18 férfi és egy 17 éves lány egy Oportó utcában leparkolt kocsiból loptak el egy női táskát, benne arany gyűrűkkel, pénzzel és iratokkal.

A második alkalommal egy Fényező utcai ház udvarára törtek be, ahonnan 20 darab alumínium csövet, kb. 80 kiló alumínium hulladékot, három 20 literes kannát,

három mosógépdobot, 10 kilogramm rézkábelt, rézcsapokat, réz idomokat és csöveket loptak el; kb. 250 ezer forint értékben.

A 30 éves nő, a férfi 17 éves társa és a férfi sem ismerte el, hogy ők követték volna el a bűncselekményeket. A 26 éves nő, akit a szekrényben találtak meg a rendőrök, szintén nem tett vallomást.

A 18 éves férfi, állandó munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkező, négy további, ugyancsak lopási üggyel korábban már meggyanúsított férfi letartóztatását kezdeményezték. A két három nő szabadlábon védekezhet.