Rákay Philip: A múltat végképp eltörölni, antifahad indulj velünk!

Rákay Philip
Vágólapra másolva!
Nézzük meg jól az alábbi képet! Nézzük meg és gondolkozzunk! Tényeket tettünk egymás mellé tárgyilagosan, minden elfogultság nélkül. Ráadásul még a patrióták kárára is tévedtünk, amikor elfogadtuk azt a narratívát is, amely szerint a Capitoliumba kizárólag Trump dühös hívei rontottak be, ami persze ebben a formában messze nem a teljes igazság, írja Rákay Philip új bejegyzésében.
Vágólapra másolva!
A Rákay Philip által készített grafika, amelyet a közösségimédia-oldalán osztott meg Forrás: Rákay Philip grafikája

Hosszan lehetne ugyanis értekezni arról, hogyan keveredtek „véletlenül" ismert BLM és ANTIFA mozgalmárok az ostromlók közé, ahogy persze az is felvet kérdéseket, miért tűnik úgy, mintha a Capitolium őrzői egy ideig kimondottan passzívan tűrték volna mindazt, ami történt.

Arról nem is beszélve, hogyan zárhatnánk ki annak a lehetőségét, s honnan is lehetne egzakt információnk arról, vajon hány beépített titkosszolgálati ember, vagy akár fizetett, liberálfasiszta provokátor vegyülhetett Trump hívei közé. Történt már ilyen a világtörténelemben, s bármikor előfordulhat újra.

És a tényszerűség kedvéért, az örök történelmi kérdést azért tegyük föl magunknak: CUI PRODEST? KINEK AZ ÉRDEKE? KINEK A JAVÁT SZOLGÁLTA MINDEZ?

Nem Trumpét, az bizonyos. Ellenfelei érdekeit annál inkább, akiknél előre be volt készítve az aduász: az az eljárás, amelynek a végén kimondható, hogy Donald Trump - ha egyáltalán szeretne még - soha többé ne indulhasson az elnökségért. Ez itt a lényeg. Kiradírozni Trumpot az amerikaiak közös emlékezetéből is. A múltat végképp eltörölni, BLM- és ANTIFA-had, indulj velünk...

Micsoda véletlen, hogy amióta Biden nyert, a két szélsőbalos terrorbrigád is nyugovóra tért. Nincs már fosztogatás, gyújtogatás, fizikai- és verbális terror az utcákon, meg rendőrmentes, autonóm zóna. Hirtelen megoldódott minden elnyomás, ugye? Hát persze. Most már csak Trumpon kell elverni a port.

S hirtelen azok ülnek már a képzeletbeli erkölcsi és politikai ítélőszék emelvényein, akik az országos zavargások valódi felbujtói, kieszelői, finanszírozói és támogatói voltak. És azok is ott parádéznak, akik az amerikai tömegmédiumok túlnyomó többségét uralva locsolgatták az olajat a tűzre, biztatva az USA-t lángba borító, felforgató mozgalmakat.

Ezzel is durván beavatkozva a választási kampányba, természetesen Biden oldalán. Az egész hálózat teljes gőzzel, válogatottan aljas eszköztárral azon dolgozott, hogy Trump hatalmát bármi áron destabilizálja. Sikerült.

Ám hiába a liberó világhálózat ereje - véleményterrort ontó médiájával, Hollywood-dal, újmarxista terrorbrigádjaival, mindent behálózó tech-cégeivel, soha nem látott méretű anyagi forrásaival, globális hatalmával - a Trump-féle patriotizmus szellemét mégsem tudják már visszakergetni a palackba. Ezért idegesek, és ezért akarnak mostantól minden - politikai szempontból - másként gondolkodót a földbe taposni, elhallgattatni, ellehetetleníteni.

Olvasva a képen egymás mellé írt sorokat, rögtön az ugrik be: kettős mérce. Nem szeretem ezt a jelzős szerkezetet. Túl diplomatikus, túl puha. Jelenlegi világunk irdatlan igazságtalanságairól, felháborítóan aljas hálózati üzelmeiről, a két politikai világ mára „élet-halál harcáról" semmit sem képes kifejezni már.

Konzervatívnak, jobboldalinak, nemzetinek, illiberálisnak, polgárinak, patriótának lenni talán soha nem volt még ennyire nehéz és egyben nemesen felemelő küldetés. Pusztító, soha nem tapasztalt ellenszélben kell kiállnunk magunkért, egymásért, közös értékrendünkért, a hazánkért. Bárhol is éljünk a világban.

Iszonyúan nehéz lesz! De pont ettől szép... - zárja az írását.