A múlt teljes átírása: a Jobbik frakcióvezető-helyettese nyilvánosan gyalázta Vona Gábort

Vágólapra másolva!
Új szintre lépett a múlt totális átírásában a Jobbik pártelitje: Nunkovics Tibor, frakcióvezető-helyettes nyíltan támadta Vona Gábort, amiért kritikát fogalmazott meg volt pártja kereszténygyalázó posztja miatt. A Jobbik vezető politikusai közül eddig soha senki nem merte nyíltan bírálni a szervezetet 12 évig irányító volt pártelnököt, most ez az idő is eljött. Nunkovics szerint a volt pártelnök irigységből kritizálta a a pártvezetést, hiszen "Jakab Péterrel jelenleg ugyanott tartunk, mint vele a csúcsidőkben". 
Vágólapra másolva!

Miután kedden a Jobbik egy kereszténygyalázó posztot tett közzé, Vona Gábor szokatlanul éles bírálatot fogalmazott meg a Jakab Péter-féle pártvezetéssel szemben. A pártközpont által gyártott képen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatóak, amint egy-egy feszületet szorongatnak a kezükben. "Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t" - reagált a volt pártelnök a vállalhatatlan bejegyzésre.

Már Vonát is gyalázzák

Sorai komoly feszültséget okoztak egykori politikai közösségében, amit jól mutat, hogy még Balczó Zoltán jobbikos parlamenti képviselő is nyíltan elhatárolódott a poszttól. Nemcsak a pártelitben (egy részében), hanem alacsonyabb szinteken is meghökkentést keltett a párt alapító nyilatkozatában foglaltakkal szöges ellentétben lévő politikai üzenet. Nunkovics Tibor frakcióvezető-helyettes próbálta menteni a menthetőt, és pár nappal később, pénteken a Jobbik sikerességéről posztolt egyet. Csakhogy nem sikerült elcsitítani a kedélyeket: a kommentfelületet elárasztották a kritikus hozzászólások, volt olyan is, aki elővette Vona Gábor nevét. Nunkovics szemmel láthatóan ingerültté vált a bírálatoktól, és olyat tett, amit soha senki a szervezetben:

nyíltan kezdte el támadni a Jobbikot tizenkét évig irányító egykori pártelnököt.

Elsősorban azt rótta fel neki, hogy a vesztes parlamenti választás után lemondott, majd egészen elképesztő módon azzal próbálta hitelteleníteni a kritikáját, hogy "féltékenységből" támadta "a mostani vezetést."

"Ő cserben hagyott minket, szóval kevésbé mozgat már meg a tevékenysége. A legnagyobb bajban hagyta el, elsőként a hajót. Sokáig próbáltam őt védeni mások előtt. Hát ennek vége az biztos, miután féltékenységből támadja a mostani vezetést. Nagy csalódás az egész közösségünknek Gábor mostani viselkedése" - fogalmazott a pártelithez tartozó politikus.

Forrás: Facebook

Nem lett vége a vitának, aminek következtében Nunkovics kibontotta iménti gondolatmenetét. Az új Jobbik szellemiségét tökéletesen magáévá tevő politikus egészen odáig ment hozzászólásában, hogy Vona azért irigykedik, mert "(Jakab) Péterrel jelenleg ugyanott tartunk mint vele a csúcsidőkben".

"Hát itt nagyon sok dolog van, amiről egy kívülálló (nem rosszból írom) nem tudhat. Én magam is csak most kezdek tisztán látni pár dologban. Egyébként arra féltékeny, hogy Péterrel jelenleg ugyanott tartunk mint vele a csúcsidőkben. Azt gondolta majd nélküle vegetál a közösség, dehát ebben is tévedett. Persze könnyű volt itt hagyni minket, mi meg lapátoljuk az ő sz@rját. Már elnézést, de ez konkrétan így van" - írta a parlamenti képviselő, aki képes átírni a múltat, és persze saját nézeteit.

Forrás: Facebook

Zsidózott, maradhat

Nunkovics Tibor korábban még radikális nézeteiről volt ismert, ami mellett a legutóbbi időkig kitartott. Ezt mutatja, hogy amikor tavaly nyáron Deutsch Tamás arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a Jobbik korábban a zsidó származású képviselők listázását kérte, a jobbikos politikus először az orrára mutatott, majd pedig Deutsch felé mutatott, és azt mondta, hogy te is az vagy. Ezzel Nunkovics újabb, nagyon durva antiszemita botrányba keverte pártját.

Bár ekkor már a szélsőséges elemek eltakarítását ígérő Jakab Péter volt a pártelnök, ennek ellenére a politikus megúszta az ügyet, és a mai napig élvezi főnöke bizalmát. Nunkovics egyébként maximálisan lojális az új pártvezetéshez, és hűen követi az új (baloldali) irányvonalat. Az Origo információi szerint Nunkovics Jakab lekötelezettje és bizalmi embere.