Bozótvágóval és gázfegyverrel akarta visszaszerezni a telefonját egy miskolci férfi

Vágólapra másolva!
Egy miskolci férfi azt hitte, hogy ellopták a telefonját a kocsmában, ezért a nevelt fiával együtt elindult, hogy visszaszerezze. Vittek magukkal egy bozótvágót és egy gázfegyvert is.
Vágólapra másolva!

Az apa június elején, egy Miskolc külterületén lévő presszóban italozott. Amikor hazaért észrevette, hogy nincs meg a telefonja.

Úgy gondolta, hogy biztosan az ismerőse lopta el, akivel a kocsmában találkozott. Szólt a nevelt fiának, hogy menjenek el a férfihez.

Az apa egy bozótvágó kést, a nevelt fia pedig egy gáz-riasztó fegyvert vitt magával. Amikor odaértek a férfi házához, hangosan kiabálva kihívták az udvarra.

Az apa felszólította, hogy adja vissza a telefonját, majd mindketten azzal fenyegették, hogy meggyilkolják.

Közben az apa maga előtt hadonászott a bozótvágóval, a fia pedig csőre húzta a fegyvert. A házban lévő férfi ezt látva megijedt, és ő is egy bozótvágóval ment ki az udvarra. Elmondta, hogy nincs nála a telefon, és nem is tud róla semmit.

Ennyivel nem érte be az apa, lökdösni kezdte a férfit, valamint a bozótvágó lapjával többször megütötte a karját és a lábát, a fia pedig közelről ráfogta a fegyvert.

A férfi ekkor azt mondta, hogy hívja a rendőrséget, mire a támadók elmentek onnan.

Az ügyészség fegyveresen és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat az apa és a nevelt fia ellen, azt javasolták, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre.