Rátámadt egy kutyatenyésztő a vevőjére, meg akarta tartani az eladott kutyát

Vágólapra másolva!
Egy férfi egy kutyát vett a szigetszentmiklósi házaspártól, majd megkérte őket, hogy vigyázzanak az ebre egy ideig. A férj idő közben annyira megszerette a kutyát, hogy amikor a gazdája elvitte, kérte tőle, hogy vigye vissza. A későbbiekben a vita elmérgesedett kettejük között.
Vágólapra másolva!

2017. október 10-én a Svájcban élő férfi egy szigetszentmiklósi tenyésztőtől vett egy német dogot 1500 euróért. A férfi magával vitte a kutyát Svájcba, de nem maradhatott ott, úgyhogy megállapodott a tenyésztő feleségével abban, hogy

a kutyát Magyarországra küldi, és ők egy ideig vigyáznak majd rá, amíg a férfi érte nem megy.

Ennek érdekében többször küldött a párnak pénzt és kutyatápot, hogy kompenzálja a kutyája fenntartását. 2018. július 16-ig volt a tenyésztőknél a kutya, amikor a férfi előzetes telefonos egyeztetés után elment érte és elvitte a szüleihez.

A tenyésztő férfivel több üzenetet is váltott, amiben a tenyésztő előbb arról érdeklődött, hogy mikor viszi vissza a kutyát, mert nagyon megszerette és szeretné megtartani.

A kutya gazdája közölte vele, hogy az állat az övé és nem fogja visszavinni. Ezután a tenyésztő férfi interneten és telefonon is megfenyegette a vevőt, hogy ha nem adja vissza a kutyát, akkor

megöli őt, elvágja a torkát, rágyújtja a házat.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Majd

többször megjelent a férfi akkori tartózkodási helyén azért, hogy megfigyelje a kutyát és a férfit, és azért, hogy a férfiben félelmet keltsen.

A vevő 2018. augusztus 7-én Csolnokról kisbusszal indult Svájcba. Megálltak Budapesten a Keleti pályaudvarnál, hogy további utasokat vegyenek fel. Ameddig várakoztak rájuk, a vevő kiszállt a kutyájával sétálni. Ekkor megjelent a tenyésztő férfi egy motorral.

Odahajtott hozzájuk és megpróbálta kitépni a férfi kezéből a pórázt, hogy magával vigye a kutyát.

Mivel nem sikerült neki, tett 2-3 kört a motorral, majd visszament a férfihez és megrúgta a jobb lábát, amitől az a hátára esett. Ezzel a férfi olyan sérüléseket szerzett, hogy megállapították a munkaképtelenségét 15 napra.

Az Esztergomi Járásbíróság tavaly június 30-án büntetővégzésben a tenyésztő férfit 1 év 10 hónap – 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte,

de a vádlott azt kérte, hogy tartsanak tárgyalást. A január 18-án tartott tárgyaláson viszont, a vádlott és a védője nem jelent meg, ezért az ítélet jogerős.