Eltűnt egy autista kamaszfiú, öngyilkos gondolatai vannak

eltűnt PETRÓCZY TAMÁS JÁNOS
Vágólapra másolva!
Vasárnap óta a rendőrség is keresi azt a 17 éves autista fiút, akinek a családja szerint öngyilkos gondolatai voltak az elmúlt időben. Nem ez az első eset, hogy Petróczy Tamás János nem ment haza a 13. kerületi otthonába. Hónapokkal ezelőtt is eltűnt, de akkor előkerült. A fiú keveset beszél, tőmondatokat könnyebben megért, igennel és nemmel válaszolgat, és ha feszült, üti magát a rokonai szerint.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Hétfő este közölték, hogy megtalálták a fiút a hatos út mellett. A mentők kórházba viszik.

Korábban írtuk:

Régóta kínozza valami rossz gondolat. Nem mondja el, mert azt hiszi, megutáljuk. Nem mondja el senkinek. Járkál, sír és ököllel addig üti az arcát, amíg a vér folyik a szájából. Jéghideg vízzel zuhanyzik. Azt mondja, meg fog őrülni.

- írta egyik rokona a közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy az autista kamasz legutóbb barnás kapucnis pulóvert, fekete mackónadrágot és szürke sportcipőt viselt.

Feltehetően még most is ebben van.

181 cm magas, vékony testalkatú fiú, körülbelül 60-65 kg, jobb szeme alatt lila véraláfutás van és fogszabályzót visel.

Azt is leírta, hogy az eltűnt fiú

keveset beszél, tőmondatokat könnyebben megért, igennel, nemmel válaszolgat és ha feszült, üti-veri magát. A fiú Asperger-szindrómás.

- tette hozzá.

Petróczy Tamás János Forrás: police.hu

A posztból egyébként az is kiderül, hogy valaki mintha látta volna a Róbert Károly körúti felüljáró alatt, a Vágány utcánál, a vasúti sínek mellett a beteg kamaszt. Eközben a rendőrök is közzétették a körözési listán a fotóját. Azt kérik, hogy ha valaki tud valamit róla, jelentkezzen!

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!