Gyalázatos hangon beszél az idős emberekről a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Márki-Zay Péter

Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
"Hullanak az idősek", "pusztulnak" - ezeket a kifejezéseket használta Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester annak érzékeltetésére, hogy az idősek arányaiban többen vesztik életüket a koronavírus-járványban, mint más társadalmi csoportok. Korábban a Fidesz közel hárommilliós táborát sértegette a radikális baloldali politikus. 
Vágólapra másolva!

Szokásához híven vasárnap Facebook-videóban elemezte a hét történéseit Márki-Zay Péter, aki a baloldali összefogás buktatói mellett a hazai és külföldi járványhelyzet fejleményeire is kitért.

A Csendes Vásárhelyért nevű Facebook-oldal vette észre, hogy amikor közel kétórás online beszámolója során az idősebb korosztály magasabb halálozási arányát érintette, olyan kifejezéseket használt, miszerint

Különösebben nem kell részletezni, hogy Márki-Zay szavai miért sértőek az idősebb korosztályra nézve, már csak azért sem, mert pusztulni csak az állatok szoktak.

Forrás: MTI/Varga György, Mohai Balázs

Nem ez volt az első alkalom, amikor a baloldali polgármester célpontba vett egy társadalmi csoportot. Tavaly augusztusban a Fidesz közel hárommillió szavazóját sértette meg, amikor úgy fogalmazott, hogy a kormánypártra a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak.

Mint ismert, Márki-Zay Péter harmad unokatestvére, Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő a napokban tett közzé közösségi oldalán egy "drámai" videót, amelyen megfogalmazása szerint az látható, hogy "a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek".

A kegyeletsértő felvételből országos botrány lett, hiszen a hazai radikális baloldal vezetőjét egyértelműen politikai célok vezérelték, amikor elhunyt embereket mutogatott. Az akció azonban erősen a visszájára fordult, ugyanis gyorsan kiderült, hogy a videón bemutatott halottak között egy koronavírusos sem szerepelt, és a szentendrei halottasház fenntartója nem a kormány, hanem a baloldali vezetésű szentendrei önkormányzat.