Megalapozatlan a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság

koronavírus, vakcina, Franciaország, Lyon
A doctor prepares a syringe to administer a dose of the Pfizer-BioNtech Covid-19 vaccine to a member of the "Hospices Civils de Lyon" (HCL) directory on January 5, 2021 in Lyon. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Megalapozatlan a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság - írja közösségi-oldalán a Magyar Gyógyszerészi Kamara.
Vágólapra másolva!

A BioNTech/Pfizer-oltóanyagra adott túlérzékenységi reakció előfordulása rendkívül ritka és az emberek legfőbb érdeke, hogy beoltassák magukat, tekintettel arra, hogy a Covid-19 és annak szövődményei sokkal nagyobb veszélyt jelentenek az egészségünkre - írja közösségi-oldalán a Magyar Gyógyszerészi Kamara.

A kamara pénteken közzétett másik bejegyzésében többek között azt javasolja a gyógyszerészeknek és gyógyszertári dolgozóknak, hogy a betegekkel folytatott kommunikáció során hangsúlyozzák:

a védőoltásokkal szembeni általános bizalmatlanság megalapozatlan.

– A védőoltások használatát engedélyező hatóságok, így az Európai Gyógyszerügynökség és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet csak olyan készítmények használatát engedélyezik, amelyek hatásosak és biztonságosak – írják a bejegyzésben. Arra is kitérnek, hogy a koronavírus elleni védőoltás kockázata összehasonlíthatatlanul kisebb, mint a vírussal történő megfertőződésé.