Elítélték az időseket kifosztó unokatestvéreket Pécsett

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Kilencrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt jogerősen 5 év 6 hónap és 4 év 2 hónap börtönre ítéltek Pécsen két férfit, aki baranyai falvakban élő időseket vertek át és fosztottak ki.
Vágólapra másolva!

A két unokatestvér közül az egyik,

az áramszolgáltató alkalmazottjának, villanyszerelőnek, kamerarendszer telepítőjének adta ki magát, ezzel megtévesztve az időseket, majd utána kifosztotta őket.

A másik férfi addig egy autóban várakozott és figyelte a környéket. A két férfit egy - a szándékaikról nem tudó - ismerősük vitte el kocsijával baranyai falvakba, ahol a különböző szerepeket eljátszó férfi választotta ki azokat a családi házakat, amik öregebbnek látszottak, ablakaikon régi függöny volt. Ebből ugyanis

azt gondolta, hogy ott idős emberek élnek, akiket lényegesen könnyebb lesz megtéveszteni.

Előfordult, hogy a férfi az idős tulajt megkérte, hogy menjen ki a ház elé és ott várja meg, amíg a főnöke megérkezik. Máskor egy pohár vizet kért, és amíg a nyugdíjas a konyhába ment, kitalálta, hová dugta a pénzét. Egy esetben pedig

mindketten bementek egy idős ember házába, akinek azt hazudták, hogy egyikük felesége kórházba került és nincs pénze meglátogatni, ezért pénzt kértek tőle "kölcsön".

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A magát többek között szerelőnek is kiadó férfinek a bűncselekmények elkövetésekor alacsony összegű rokkantsági járadék volt az összes jövedelme, és az unokatestvére is csak keveset keresett segédmunkásként.

A bűncselekményekkel szerzett pénzből mindketten rendszeres haszonra tettek szert.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a kilencrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt, a börtönbüntetés mellett, a szerepeket eljátszó férfit 925 ezer forint kártérítésre kötelezte, amiből 600 ezer forintot az unokatestvérével együtt köteles megfizetni.

Az ítélet jogerős.