Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Riasztás ónos eső miatt, csütörtökön akár 15 fok is lehet

koronavírus, járvány, maszk, esős idő, tél, maszkos emberek, járókelő, Budapest, utca, eső
Vágólapra másolva!
Vasárnap várható havazás is, jövő héten azonban 15 fokig melegszik a hőmérséklet. Ugyanakkor mára első- és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint

Békés és Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki,

ezekben tartós (többórás) ónos esőre kell számítani. Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írta: helyenként pár tizedmilliméternyi,

néhol 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet.

A csapadék halmazállapota hétfő délelőtt ezeken a tájakon is fokozatosan havas esőbe, majd hóba vált át, de legfeljebb maximum 2 centiméternyi friss hó hullhat.

Hétfő délutántól csökken a csapadék valószínűsége - tették hozzá.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A havazás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére, míg a hófúvás veszélye miatt Baranya, Somogy és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Azt írták, hogy vasárnap estig további maximum 5 centiméter olvadozó, vizes, tapadó hó várható, főleg a Dél-Dunántúlon. Az élénkülő, erősödő északkeleti szél a Bakonyban, Dél-Dunántúlon helyenként hordhatja a havat.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kora tavaszias idő jön

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé, később már csak délen alakul ki csapadék: délen, délkeleten eső, havas eső várható, máshol havazás valószínű – írja a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél megélénkül.

+1, +2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn észak felől tovább csökken a felhőzet, a középső tájakon már többórás napsütésre számíthatunk. A délnyugati és a keleti területeken erősen felhős maradhat az ég, de inkább csak délkeleten, a délelőtti órákig alakul ki újabb csapadék. 0 és +5 fok közé enyhül a levegő.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedden rétegfelhős időre van kilátás, főleg északon szitáló eső is előfordulhat. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül. +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön változó felhőzet mellett többfokos enyhülés várható. Mindkét nap elszórtan lehet záporeső, reggelente pedig ködfoltok. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés:

szerdán 5-13, csütörtökön már 9-15°C is lehet, kora tavaszias idő jön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről