A tenger illata töltötte be a Főmenü stúdióját

Széll Tamás, Anger Zsolt, Főmenü
Vágólapra másolva!
A Főmenü igényes, hasznos, edukatív, könnyed, meg vicces is egyben omlós húsokkal és színes ízekkel. Az új gasztroműsort Széll Tamással és Anger Zsolttal minden héten szombaton sugározza a Duna Televízió. A január 2-ai adásban a tenger gyümölcsei kerültek tányérra. 
Vágólapra másolva!

- ezzel, vagyis Ernest Hemingway híres regényének, Az öreg halász és a tengernek az első mondatával vezette fel a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsorának második adását Anger Zsolt. A színész-rendező nemcsak műsorvezető a Főmenüben,

hanem lelkes amatőrként maga is finomabbnál finomabb ételekkel bűvöl majd el bennünket.

Ezúttal a tenger gyümölcseiből készített ínyenc falatokat a műsor másik főszereplőjének, Széll Tamás Michelin-csillagos séfnek a társaságában.

Széll Tamás kagylót főz a Főmenü január 2-ai adásában Forrás: MTVA

- mondta a séf az első fogás alapanyagáról, amelyből percek alatt

csodálatos, fehérborban párolt, enyhén csípős és gazdagon fokhagymás ételt varázsolt a tányérra

egy kis paradicsomos felhanggal, friss fűszernövényekkel ízesített garnélával, meg némi francia, sós fűszervajas, kovászolt, ropogós héjú bagettel együtt.

Forrás: MTVA

Karácsony másnapján indult a Duna Televízió gasztroműsora,

amelyben szombatonként 17 órától jobbnál jobb, otthon is elkészíthető recepttel ismerkedhetnek meg a nézők.

A két házigazda zömében a kortárs magyar konyha ételeit szolgálja fel vendégeinek.

A Főmenüből nem hiányoznak majd az olyan klasszikusok sem, mint a véreshurka, a töltött káposzta vagy a szalontüdő, de nem a megszokott formában.

- mondta Széll Tamás, aki igazán elégedett főzőtársával.

Anger Zsolt és Széll Tamás, a Főmenü házigazdái Forrás: Sárosi Zoltán

Merthogy a Főmenüben az édesszájúak is találnak kedvükre valót. Egy kísérő műsor keretében pedig a nézők bejárhatják az országot, hogy megtudják, honnan kerülhetnek az asztalra a legjobb hazai termékek.

Forrás: MTVA

Miután a házigazdák versenyevésben megpróbálták legyőzni egymást, vagyis azért küzdöttek, hogy minél hamarabb lejussanak a tányér aljára, ahol az ízletes lével átitatott kenyér várt rájuk, Anger Zsolt állt a pult mögé,

hogy tintahalat töltsön úgy, ahogy azt a szlovén tengerparton tanulta.

Miközben a friss és aszaltparadicsommal telerakott serpenyőben már sercegett a balzsamecettől fanyar, fokhagymás ragu sóval, borssal, csipetnyi cukorral és némi darabolt olívabogyóval, Széll Tamástól megtudhattuk,

hogy a tintahal és a polip nem ugyanaz, pedig sokan ezt gondolják.

A halak angerzsoltos tisztítási fortélyainak megismerése után kiderült, hogy a citromlével ízesített, olajban és vajban pirított garnéla a töltelékbe kell némi mozzarella, meg füstölt sonka társaságában.

Anger Zsolt készítette a második fogást a második adásban Forrás: MTVA

- magyarázta a színész-rendező, miközben egy gyönyörű tintahaldarabot pörgetett a kamera előtt, aztán

hirtelen kisütötte nagyon magas hőfokon kis vajjal és chilivel együtt.

A töltött tintahal paradicsomfürdőt vett, végül a morzsával megszórt étel eltűnt a grillsütőben a reszelt parmezánsajt-ágy alatt.

Forrás: MTVA

A Főmenü harmadik fogása a nagy klasszikus streetfood, az angolok kedvenc eledele, a fish and chips volt Széll Tamás módra.

A séf elárulta, miben kell megsütni a sült krumplit, hogy igazán finom legyen és megmutatta, mitől lesz ropogós a tőkehalból készített mennyei finomság,

amelyhez vendég is érkezett. Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színész hangját az egész ország ismeri a szinkronokból, azt már valószínűleg kevesebben tudják, hogy a tengeri halételek szerelmese, és rendszeresen jár a tengerre halászni.

Széll Tamás, Csőre Gábor és Anger Zsolt Forrás: MTVA

A színész nagy norvég fogásaival teletűzdelt sztorijainak kíséretében eltűnt a tányérokról a különleges, szélltamásos sörtésztában sült hal és a chips, végül elárulták, hogy a következő adásban a csirke lesz a sztár.

Receptekért és további érdekességekért keresse fel a Mediaklikk/Főmenü oldalt, vagy a műsor Facebook-oldalát.

Főmenü – december 26-tól szombatonként 17 órától a Duna Televízión