Fiával együtt kötözte meg az élettársát egy tamási férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi nem tudta elfogadni, hogy élettársa, a gyerekei anyja elhagyta őt, majd új életet kezdett egy másik férfival. Ezért rendszeresen fenyegette a nő új élettársát, őt pedig a fiával együtt megkötözték egy fotelban.
Vágólapra másolva!

A 45 éves férfi és az élettársa kapcsolata 2019-ben, 23 év után megromlott, majd a nő egy másik férfival kezdett kapcsolatot. A férfi ezt nem tudta elfogadni és egyre agresszívabbá vált. Rendszeresen zaklatta a nő új párját, követte, a házánál figyelte, fenyegette és egyszer meg is verte.

A két közös gyerekük anyját folyamatosan megalázta, félelemben tartotta, és azzal fenyegette, hogy megveri és megöli.

Mindezt úgy tette, hogy a 17 éves fiuk is ott volt, aki emiatt egyre inkább támogatta az apját.

2019 nyarán ismeretlen helyről beszerzett egy szovjet fegyvert távcsővel, hangtompítóval és lőszerekkel, amikre nem volt engedélye. A fiát is megtanította lőni a présházuk udvarán.

Tavaly februárban a férfi és a fia eldöntötte, hogy ráijesztenek a nőre. Otthonukban a férfi

arccal előre egy fotelba nyomta az élettársát, majd a kezeit hátrahúzva gyorskötözővel megkötözte a csuklóit, miközben a fiú lefogta az anyja kezeit.

Végül a nő a kapálózásának köszönhetően el tudott menekülni.

A férfi súlyosan megszegte szülői kötelességeit azzal, hogy a fiával együtt követte el a bűncselekményt. Veszélyeztette az erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Az ügyészség a férfi és a fia ellen aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat, a férfi ellen pedig még kapcsolati erőszak, zaklatás, kiskorú veszélyeztetése és lőfegyverrel visszaélés miatt is. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, a fiát pedig bocsássák próbára és egy pártfogó felügyeljen rá.