Azt mondta a füzesabonyi polgárőrnek, hogy úgy megüti, hogy leesik a szemöldöke

Vágólapra másolva!
A polgárőr a tűzoltók fertőtlenítési munkáját biztosította azzal, hogy lassította a forgalmat. Ez nem tetszett a motorosnak, aki veszekedni kezdett a férfivel. Megfenyegette, majd többször megrúgta, aztán elmenekült.
Vágólapra másolva!

Tavaly április 1-jén este, a kialakult járványhelyzet miatt,

fertőtlenítést rendeltek el a füzesabonyi városi sportcsarnok előtti közterületen, a zavartalan munkavégzést polgárőrök biztosították.

A takarításhoz a tűzoltók egy szirénázó szerkocsival hajtottak az épület elé és megkezdték a fertőtlenítést. A polgárőrök egyenruhában és láthatósági mellényben biztosították a területet, egyikük az út közepén állt, hogy a szükséges mértékben lassítsa a forgalmat. Ekkor bukkant fel a férfi, egy robogóval, amin szabálytalanul ketten ültek.

A polgárőr „állj" jelzést mutatott a karjával a 23 éves férfinek, aki ezt zokon vette és szóváltásba keveredett a polgárőrrel,

akit becsmérelni kezdett és többek között

azt mondta neki, hogy úgy meg fogja ütni a férfit, hogy annak leesik a szemöldöke.

Miközben a 23 éves férfi fenyegetőzött, egy darabig a polgárőr körül körözött a motorjával, majd szembe fordult vele és lassan olyan közel ment hozzá, hogy a bukósisakjával hozzá is ért.

Ezután újra körözni kezdett körülötte és többször belerúgott, majd nagy gázzal elhajtott.

A polgárőr közfeladatot ellátó személynek minősül,

így a támadót, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják.

Az ügyészség börtönbüntetést javasol a 23 éves férfivel szemben, próbaidőre felfüggesztve.