Nem árulja el Karácsony Gergely helyettese, kap-e megbízást a fővárostól Gyurcsány jogerősen elítélt ügyvédje

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Nem válaszolt Gy. Németh Erzsébet, humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a fideszes Budai Gyulának arra a kérdésére: a főváros alkalmazza-e Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját? Mint ismert, a jogerősen elítélt, börtönt is megjárt ügyvéd-politikus továbbra is nyerőszériában van a DK-s vezetésű kerületekben, jogi csapata idén Erzsébetvárosban és Újbudán is nagy összegű megbízást kapott.
Vágólapra másolva!

- írta legújabb internetes bejegyzésében Budai Gyula, aki Gy. Némethnek címzett levelében arról érdeklődött, hogy kapott-e a fővárostól megbízási szerződést a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda.

A DK-s politikus azonban nem válaszolt érdemben a kérdésre, azt írta, hogy a fővárosi önkormányzat által kötött átalánydíjas szerződések nem tartoznak a feladatkörébe. Majd hozzátette, hogy Budainak Karácsony Gergely főpolgármesternél vagy a főjegyzőnél kellene próbálkoznia. Így nem derült ki, hogy Czeglédy a fővárosi kerületek után a városházán is befutott-e.

A fideszes politikus kérdése azért volt érdekes, mert az önkormányzati választás óta eltelt tizenöt hónapban a DK-s vezetésű budapesti kerületek legalább 130 millió forint értékben szerződtek a pártközeli ügyvédi irodával.

Czeglédyék sikerszériája 2019 és 2020 után 2021-ben is folytatódott, hiszen Erzsébetvárosban és Újbudán is komoly pénzekért szerződtek velük a DK-s polgármesterek.

Irodájának sorozatos megbízása nemcsak azért problémás, mert azokra politikai alapon került sor, hanem azért is, mert

Czeglédy Csabát korábban jogerősen elítélték, ami miatt börtönben is ült, ráadásul jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

Arról nem beszélve, hogy tavaly még a kamarai tagságát is felfüggesztették. Ennek ellenére országos politikai tervei vannak: többször jelezte, hogy szívesen lenne az egységesített baloldal szombathelyi jelöltje a '22-es parlamenti választáson.