Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Letartóztatták a szegedi kettős gyilkost

Vágólapra másolva!
Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerdán meggyilkolta két ismerősét. Erről tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője a médiát.
Vágólapra másolva!

Horváth-Tóth Imola közölte, a megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi szerdán este felkereste egy újszegedi erdős részen lakó két ismerősét. Bement az áldozatok fabódéjába,

az akkor már ágyukban fekvő áldozatokat a helyszínen talált bozótvágókéssel fejbe verte, majd egy szintén ott talált csontozókéssel elvágta a nyakukat.

Mindketten a helyszínen belehaltak a sérüléseikbe.

A késeket a tetthelyen hagyta.

Ahogy írtuk, a férfira 20 óra után figyeltek fel a körzeti megbízottak a belvárosban, és a kijárási tilalom megszegése miatt igazoltatták. A rendőröknek feltűnt, hogy zavartan viselkedik és a ruhája is véres. Kérdőre vonták, ekkor elmondta, nem sokkal korábban megölte két ismerősét.

A nyomozási bírói álláspont szerint a rendezetlen személyi körülmények között élő, szintén hajléktalan gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy ha szabadlábon hagyják, megszökne a hatóságok elől, elbújna, elérhetetlenné válna. A közelmúltban szabadult, többszörösen büntetett férfi esetében, akivel szemben erőszakos bűncselekmények miatt más büntetőeljárások is folynak, fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ezért a bíróság indokoltnak látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, egy hónapra.

A nyomozási bíró döntése végleges.

Az egyelőre nem derült, ki, hogy a férfi miért támadta meg a két áldozatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről