Beletörte áldozatába a kését egy férfi Üllőn

autógumi kiszúrás kés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A Pest megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot az ügyben, és vádemelést javasolnak a 37 éves férfivel szemben - olvasható a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Tettes és áldozata majdnem tragédiába torkolló találkozóját egy szakítás előzte meg.

R. Balázs nem tudott beletörődni az elválásba, üllői otthonába hazafelé tartó volt barátnőjét megállította és bántalmazta.

Az utcai támadás miatt R. Balázs és volt partnerének fia először telefonon vesztek össze, majd úgy döntöttek, személyesen rendezik a konfliktust.

Illusztráció. Forrás: police.hu

A 2020. június 22-én kora estére megbeszélt találkozóra R. Balázs érkezett hamarabb, vitapartnerét egy méretes bökővel kezében várta. Amikor a fiatalember észrevette a kést, megpróbálta egy forgó mozdulattal kirúgni azt ellenfele kezéből.

A sikertelen próbálkozást a másik azzal torolta meg, hogy hátba szúrta, majd kihúzta a pengét és hazasétált.

A fiatalabb férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre,

a bordái közül a késpenge beletört darabjait is el kellett távolítani.

Miközben az orvosok az életéért küzdöttek, a rendőrök elfogták a támadót. Megtalálták és lefoglalták a törött hegyű kést. Kihallgatásán R. Balázs megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen azonban panasszal nem élt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az R. Balázs ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait átadta az ügyészségnek.