Kubatov Gábor: A jobboldali közösségnek az online térben is meg kell szólalnia

Kubatov Gábor interjú
Vágólapra másolva!
A Fidesz pártigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt többek között a tavalyi választásról, az Indexről, a párt jelenlegei helyzetéről, illetve az ellenzéki pártok közötti csatározásokról is. Kubatov Gábor szerint választásokat a jövőben sem lehet már közösségi méda nélkül nyerni, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy a jobboldali közösség megszólaljon az online térben.
Vágólapra másolva!

A mi dolgunk az, hogy az emberek érdekét szolgáljuk, hogy tudják, mi elfogadjuk a véleményüket, akkor is, ha úgy érzik, valamit rosszul csinálunk - mondta a Magyar Nemzetnek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A nagyobbik kormánypárt jelenlegi helyzetével kapcsolatban kiemelte: a ciklus közepén jellemzően a kormányzó pártoknak a legalacsonyabb a támogatottsága.

- mondta, majd azt is hozzátette: hisz abban, hogy jó kormányzással, az emberek érdekében hozott döntésekkel, a véleményük, javaslataik megkérdezésével és azok beépítésével lehet csak sikeres országot építeni. Azt is gondolom, a közvetlen, személyes politizálásnak sosem fog elmúlni a varázsa - jegyezte meg. A pártigazgató ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy

a választókkal való személyes kapcsolattartás nagyon fontos, és ebben, meggyőződése szerint, erős a Fidesz.

Az ellenzék pedig pont az ellenkezőjét csinálja: leépíti a pártszervezeteit, a tagságot és virtuális kapcsolatokat tart fenn. Mindezt Gyurcsány kottája alapján - mondta.

Kubatov Gábor Fotó: Hirling Bálint - Origo

Jelen pillanatban a Fidesznek van a legnagyobb tagsága, Kubatov Gábor szerint 35 ezer körül mozog. A többi párttal kapcsoltaban kifejtette, hogy a Jobbik már nem mer taggyűlést összehívni, mert akkora a feszültség a párton belül. Nyilvánvalóan ez egy tudatos stratégia, felszámolni, lenullázni az egykor jobb időket látott pártokat és tagságait - mondta, hozzátéve:

A tavalyi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a pártigazgató kiemelte, hogy persze az ellenzék szeretné ezt a Fidesz vereségeként eladni, azonban a száraz igazság az, hogy minden megyei közgyűlésben többséget szerzett a kormánypárt, és noha Budapesten az ellenzékre szavaztak többen, a Fidesz kerületi polgármestereinek nagy része több szavazatot kapott, mint öt évvel ezelőtt.

- mondta Kubatov Gábor.

Az ellenzéki kampány és a választások utáni intézkedéseik közötti ellentmondásról azt mondta, hogy

Kubatov Gábor azt is felidézte, hogy Pécs új polgármesterét korábban Tarlós István alkalmazta. Tisztában volt vele, hogy baloldali ember, mégis, ettől függetlenül, együtt dolgozott vele. Majd amikor megválasztották Pécsen polgármesternek, egy hét alatt kirúgott ötven embert a hivatalból, állítólag azért, mert a jobboldali városvezetéshez kötődtek.

A pécsi polgármester antidemokratikus módon a helyi ellenzék hozzászólási jogát megcsorbította a képviselő-testületi üléseken

- mondta a Fidesz pártigazgatója, majd úgy folytatta: gondoljunk bele, mi történt volna, ha Karácsony elárulja, hogy öt főpolgármester-helyettest fog választani, negyvenegy szakértője lesz a városházán és egysávosítja a Nagykörutat? Továbbmegyek, ha elmondták volna, hogy 700-800 forint lesz egy óra parkolás Budapest belvárosában?

Az Index körüli helyzettel kapcsolatban felidézte, hogy 2002-ben a polgári oldalnak csak egy napi- és egy hetilapja volt, ezeken kívül nem volt semmi más. Minden a liberálisok kezében volt. Értve ezalatt az elektronikus médiumokat, a kereskedelmi televíziókat és az írott sajtót is. Érdekes, hogy akkor nem volt problémájuk a sajtószabadsággal - jegyezte meg, majd hozzátette: nemrég Szily László, a 444 újságírója arról beszélt, hogy Bajnai személyesen, kézi vezérléssel irányította az Indexet.

Brüsszelnek akkor nem kellett volna megszólalnia? Ez az internetes portál kiszolgált már mindenkit: először az SZDSZ-t, aztán az MSZP-t, majd Gyurcsányt, Bajnait, Simicskát, aztán tisztára mosdatták Vona Gábort. A nemrég távozott vezérkar pedig napi kapcsolatban állt a Gyurcsány családdal, mondja, milyen függetlenségről beszélnek? - mondta Kubatov Gábor, majd azt is kifejtette, hogy szerinte az Index-ügy, az újságírók felmondása és a lap bedöntése pedig egy előre megtervezett akció: a főszereplők pontosan tudták, hogy hova akarják kifuttatni ezt a történetet. Keresték a konfliktust, a szakítás lehetőségét. Az egész rivalizálás a baloldali online újságok között, ami nem szól másról, mint a politikai hatalom megszerzéséről és a pénzről.

Egy másik kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy közösségi média nélkül nem fog Fidesz választást nyerni. Végignéztem az adatokat néhány hónapra visszamenőleg, és azok azt mutatják, hogy a pártok versenyében jól állunk. De amikor a baloldali online média–jobboldali online média összevetésére kerül sor, akkor ott bizony jelentős hátrányban vagyunk. És van ezen túl egy rendkívül fontos feladat:

- mondta Kubatov Gábor.

A koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásairól szóló kilencedik nemzeti konzultációval kapcsolatban elmondta, hogy szerinte most is bebizonyosodott az, ami hosszú évek óta jellemző: az ellenzék mindig, mindent támad, ami a kormány és az emberek közötti közvetlen párbeszédet szolgálja. Ez nem újdonság, annak ellenére, hogy a kormányzat migrációs kérdésekben kiváló munkát végzett az emberek véleményével összhangban. Az ellenzék ezt végig támadta - emelte ki, majd úgy folytatta: ezúttal a koronavírus-járvány és a válságkezelés kapcsán szeretnénk megkérdezni az emberek véleményét, és az ellenzék ismét arról beszél: „ez egy hülyeség". Minden eszközzel és módon próbálják meggátolni a kezdeményezést, semmitől nem riadnak vissza.

Láthatóan sikertelenül, hiszen a számok önmagukért beszélnek, eddig már egymillió-négyszázezer ember küldte vissza vagy töltötte ki az interneten a kérdőívet

- jelentette ki az interjúban Kubatov Gábor.