Rekordösszeget, 20 milliót csaltak ki egy idős nőtől Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Összehangolt akció eredményeként fogták el a 74 éves férfit a budapesti nyomozók augusztus 11-én, aki a társával rekordösszegű pénzt csalt ki egy idős budapesti asszonytól, az unokázós módszerrel. A rendőrök azután kapták el a csalót, hogy átvette a 20 millió forint értékű valutát és ékszereket az átvert asszonytól.
Vágólapra másolva!

Július 28-a óta nyomoztak a XIII. kerületi rendőrök, az akkor még ismeretlen férfi ellen, aki

az elfogásáig három másik idős nyugdíjastól szerezte meg a megtakarított pénzüket, családi ékszereiket.

Két hét alatt azonosították a rendőrök a 74 éves J. Lászlót. A nyomozás adatai szerint, az idős férfi, és egy jelenleg még ismeretlen társa vezetékes telefonjaikon hívták az időseket. Megtévesztésükre mindig ugyanahhoz a módszerhez folyamodtak:

a férfi a beszélgetés során rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, hogy egyik családtagjuk súlyos balesetet okozott és azért, hogy ne kerüljön börtönbe, óvadékot kell fizetniük.

Az álrendőr a beszélgetés közben kifaggatta az időseket családtagjaikról, így sokszor maguk a csalás áldozatai árultak el olyan információkat, amiket a csalók a beszélgetés során felhasználtak, hogy még hitelesebbé tegyék a kitalált történetet.

Az áldozatok meggyőzése érdekében olyan is előfordult, hogy

a hívó átadta a telefont mellette lévő társának, aki a már megszerzett információkat felhasználva eljátszotta a bajba került rokont; így a stressztől és a jól koreografált történettől az idősekben fel sem merült a gyanú, hogy egy megszervezett csalás áldozatai lettek.

Miután a telefonáló meggyőzte az áldozatokat, a 74 éves J. László ment a címükre, vagy a megbeszélt helyszínre átvenni a pénzt és az ékszereket. A férfi elfogása előtt, a rendőrök tudomására jutott, hogy egy II. kerületi idős nőtől készül átvenni egy nagyobb összeget.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja a zseblopási alosztály nyomozóival közösen fogták el J. Lászlót.

Bevitték a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a 74 éves férfit, 4 rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az idős csalót őrizetbe vették,

a bíróság tegnap elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

Az átvert 74 éves nőnek a nyomozók a közel 20 millió forint értékű valutáit és észereit hiánytalanul visszaadták. J. László még ismeretlen társai ellen jelenleg is nyomoz a rendőrség.