Ismét hazudott az Index

Index, Index.hu, logó, online hírportál
(FILES) This file photo taken on June 22, 2020 shows the logo of Hungary's top independent news site "Index.hu", at the group's office in Budapest. - The chief editor of Index.hu was fired on Wednesday, July 22, 2020, amid fears of growing government influence over the outlet and sparking a potential mass exodus by journalist staff. Szabolcs Dull, editor-in-chief of Index.hu, Hungary's most widely read news portal, was dismissed for leaking internal documents to the media, according to a letter sent by management to staff. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A baloldal egymás közti háborújában látszatra bomlásnak indult, de valójában egy trükksorozat után hamarosan megduplázódott Index egy szombati cikkében azt állította, hogy pénteken a Magyar Közlönyben több beruházás kormányhatározatát törölték és emiatt nem épülnek meg ezek az épületek, ám ismét kiderült, hogy - milyen meglepő - nem az igazságot írták le. Mutatjuk, hogy miben nem mondtak igazat.
Vágólapra másolva!

- állította szombati cikkében a baloldali Index. A felsorolásban szerepel a Balatonalmádiban zajló sportfejlesztés is, vagyis a lap szerint az ezzel kapcsolatban korábban kiadott kormányhatározatot visszavonták. A cikkben megjelölték a vonatkozó számot a Magyar Közlönyből.

Azonban ebből azonnal kiderül, hogy a közlöny szövegét az Indexnél nem sikerült értelmezni, ugyanis a Magyar Közlönyben az általuk hivatkozott 1521/2020 (VIII. 14.) Kormányhatározat f-pontjában azt olvashatjuk, hogy a Balatonalmádira vonatkozó, eredeti és az Index szerint "visszavont" 1037/2019 (II.14.)-es kormányhatározat négy pontjából pusztán a harmadikat vonták vissza, ami a pénzügyminiszter költségvetési visszapótlási feladatára vonatkozik. Nem sikerült értelmezni, vagy - ami a valószínűbb - a baloldali propagandaújság tudatosan félreértelmezte.

(Mint ismert: a baloldal egymás közti háborújában - ahol régi és új indexesek, illetve a régi Gyurcsány-világ és az új, szélsőbalos Momentum is veszekedett egymással - lényegében a teljes Index-szerkesztőség felmondott. Azonban maradt a régi Index is, hiszen felvesznek új embereket, és mint kiderült: a sírást tettető, drámáról lódító, felmondott indexesek alapítanak egy új lapot. Kérdés, hogy milyen pénzből. Gyurcsányné egyébként arról beszélt, hogy a baloldali önkormányzatoknak kellene pénzt adni a baloldali médiának, Cseh "Katka" pedig brüsszeli pénzről álmodozik.)

De visszatérve az Index legújabb hazugságára: a beruházás megvalósulásának tehát nincsen semmi akadálya, ahogy erre Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet a közösségimédia-oldalán. Egy képet is megosztott, amin látszik, hogy jól halad az építkezés. Azt is írta, hogy ősszel már használható lesz az új épület.