Halálos baleset történt reggel a Miskolc-ralin

Vágólapra másolva!
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint reggel 9 óra után a Miskolc-rali, Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán az egyik versenyautó kisodródott, majd egy fának csapódott. A versenyt a baleset után leállították. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye szerint a Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett. A balesetben a 48 éves Tóth Zsolt, navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A sofőr nem sérült meg komolyabban, de sokkos állapotba került. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Az MNASZ, a versenyigazgatóság, a rendező és a versenyzők képviselőjének javaslata alapján

a felügyelő testület azt a döntést hozta, hogy a verseny nem folytatódik.

Az MNASZ közleményében olvasható, hogy: "A szövetség vezetősége, versenyzők, csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együtt érez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton őszinte részvétét fejezi ki Tóth Zsolt közvetlen családjának"

A halálos baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Szombaton 13 órára, a Diósgyőri VTK stadionja mellett kialakított szervizparkban megemlékezést szerveznek a rendezők és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség.