Maszkban támadtak meg egy biciklist Szabadszálláson

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy szabadszállási testvérpár elhatározta, hogy kirabolja a helyi söröző tulajdonosát, ezért lesből, maszkban rátámadtak miközben biciklizett.
Vágólapra másolva!

A testvérpár tavaly októberben döntötte el, hogy kirabolja a helyi söröző tulajdonosát az egyik reggel, mielőtt kinyitná a kocsmát.

Megfigyelték a szokásait, majd a rabláshoz sapkából maszkot csináltak és egy 60 centis műanyag csövet is magukkal vittek.

Tavaly novemberben elrejtőztek az egyik útkereszteződésben, ott várták a bicikliző férfit. Amikor elhajtott előttük, a fiatalabb gyalog utána indult, míg az idősebb távolról követte és őrködött.

A fiatalabb, maszkkal a fején, négyszer lesújtott a férfi fejére és a bal oldalára a csővel, aki ettől elborult a biciklivel.

Forrás: Police.hu

A rabló elvette a szatyrát és kiborította az útra. Az áldozat feltápászkodott és elindult felé. Megint fejbe vágták. Mivel a tulajdonos kiabálni kezdett, és a szatyorban sem talált értéket, a támadó és a testvére is elmenekült a helyszínről.

A söröző tulajdonosának 8 napon belül gyógyuló zúzódásos, vágott hámhorzsolásos sérülései lettek.

Az ügyészség mindkét férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete, valamint közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre, és kobozza el tőlük a maszkot és a csövet.